Στη Θεσσαλονίκη ο Καραμανλής την Τρίτη για το Θέρμη- Γαλάτιστα

Στη Θεσσαλονίκη ο Καραμανλής την Τρίτη για το Θέρμη- Γαλάτιστα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Στη Θεσσαλονίκη θα έρθει την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, για την παράδοση της νέας χάραξης , από την Αγία Αναστασία ως στη Γαλάτιστα, στο  έργο αναβάθμισης της ε.ο. Θέρμης- Γαλάτιστας.

Όπως είχε γράψει το GRTimes.gr, o Yπουργός επρόκειτο να έρθει για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος, από τον ανάδοχο, τον Οκτώβριο που μας πέρασε, αλλά τον σχεδιασμό ανέτρεψε ο απρόβλεπτος covid19.

Η παράδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος, μήκους περίπου 4 χλμ., θα βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες οδήγησης, αφού πλέον θα παρακαμφθούν οι στροφές – καρμανιόλα στον παλιό στενό δρόμο, με το κατεστραμμένο μάλιστα οδόστρωμα.

Σημειώνεται ότι το υποτμήμα που θα παραδοθεί, ανήκει στο έργο  Θέρμη – Γαλάτιστα,  συνολικού μήκους 12,5  χλμ , εργολαβία που αφορά στη διαπλάτυνση της οδού και στη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην ε.ο. που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο.

Η δημοπράτηση και έναρξη εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα, καθυστέρησε λόγω απαλλοτριώσεων, αλλά τελικώς η σύμβαση υπογράφηκε με τον ανάδοχο, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, τέλος Αυγούστου 2020, ο εργολάβος εγκαταστάθηκε κυριολεκτικώς την επομένη και οι εργασίες άρχισαν αμέσως, με αντίστροφη κατεύθυνση, από Γαλάτιστα προς Θέρμη και, προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς.

Το τμήμα που θα παραδοθεί την ερχόμενη Τρίτη,  περιλαμβάνει 2,5 χλμ νέας χάραξης μέχρι τον κόμβο της Γαλάτιστας και βελτίωση του υφισταμένου οδοστρώματος σε μήκος 1,5 χλμ.

Θέρμη- Γαλάτιστα: Σε κυκλοφορία, την 28η Οκτωβρίου, η νέα χάραξη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top