Στην “Εγνατία Οδό” η μελέτη της πλατείας Διοικητηρίου

Στην “Εγνατία Οδό” η μελέτη της πλατείας Διοικητηρίου

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Μέσω προγραμματικής σύμβασης με την “Εγνατία Οδό ΑΕ” θα εκπονηθεί η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η μελέτη θα περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας με παράλληλη ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, στο ήδη έλαβε σχέδιο σύμβασης και με το υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη και την αναμόρφωση της πλατείας.

Στόχος του δήμου, όπως είπε, είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη εντός 2020 και μέσα στο 2021 να ξεκινήσει κατασκευή έργου.

Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε επίσης ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο υπογραφής προγραμματικής σύμβασης και για την πλατεία Ελευθερίας, ώστε να εξασφαλιστεί το “πράσινο φως” για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ, την οποία χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση και για τον ίδιο προσωπικά.

Για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Κατά την ενημέρωση που έκανε στο σώμα για τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος, για το οποίο είπε ότι δυστυχώς έχει σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό και το κυκλοφοριακό.

“Λυπάμαι γιατί αυτά που είχαν εξαγγελθεί για την έναρξη των εργασιών το 2020 δεν ήταν υλοποιήσιμα”, είπε και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό το σημαντικό αυτό έργο.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top