Στον Τέλη Μυστακίδη το νεοκλασικό της Πλ. Ελευθερίας

Στον Τέλη Μυστακίδη το νεοκλασικό της Πλ. Ελευθερίας

Στον Αριστοτέλη(Τέλη) Μυστακίδη, τον Έλληνα δισεκατομμυριούχο του εξωτερικού και πρώην ισχυρό άνδρα της Glencore, θα περάσει το νεοκλασσικό της Alpha Bank στην Πλατεία Ελευθερίας, την άλλοτε Πλατεία Ρούσβελτ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το protothema.gr, για το ακίνητο κατατέθηκαν δύο προσφορές. Η προσφορά του Τέλη Μυστακίδη ανερχόταν σε 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη, που δεν ξεπέρασε τα 5,5 εκατ. ευρώ, κατατέθηκε από όμιλο Ισραηλινών επενδυτών.

Ανθρωποι που γνωρίζουν τον Τέλη Μυστακίδη εικάζουν ότι το ενδιαφέρον του για ακίνητα στην Ελλάδα δεν τελειώνει με την απόκτηση του νεοκλασικού στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχει και συνέχεια.

Το νεοκλασικό της Πλατείας Ελευθερίας είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, που ανήκει στην Alpha Bank, η οποία σταμάτησε να το χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια. Η πώλησή του εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των ακινήτων της τράπεζας που είναι ιδιοκτήτρια σε πάνω από 3.700 κτίρια και κατοικίες. Η μεταβίβαση του ακινήτου, μέλλει να συντελεστεί.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις Μυστακίδη στην ελληνική αγορά ακινήτων, τον περασμένο Φεβρουάριο ο επιχειρηματίας αγόρασε το συγκρότημα Oyster Flats στον Νέο Κόσμο, όπως και μία κατοικία στο Ψυχικό ενώ διαθέτει και εξοχική κατοικία στη Χαλκιδική, σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων.

Ο κ. Μυστακίδης που είναι μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, το 2016 αγόρασε το τρίτο πιο ακριβό διαμέρισμα στο Λονδίνο, σε ακίνητο στη Μπελγκράβια, εμβαδού 700 τ.μ. που καταλαμβάνει δύο ορόφους σε ένα τετραώροφο κτίριο και το εσωτερικό του το έχει σχεδιάσει ο πολύς Νόρμαν Φόστερ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top