Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της e-food στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της e-food στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε μία δυναμική κινητοποίηση και συγκέντρωση προχώρησαν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της e-food στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι τόσο για την υπόθεση με τα sms που είχε στείλει η εταιρεία, όσο και για τις παράνομες και καταχρηστικές όπως χαρακτηρίζουν, τρίμηνες συμβάσεις εργασίας με τις οποίες εργάζεται η πλειοψηφία.

Οι εργαζόμενοι της e-food κάνοντας προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης έφτασαν περίπου στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μπροστά από το οποίο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους και να αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές.

“Το μήνυμα το πήραν πίσω, μας είπαν όμως ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο καθεστώς, τις τρίμηνες συμβάσεις. Συμβάσεις οι οποίες όμως είναι παράνομες, επαναλαμβανόμενες, εργολάβού. Τονίζουμε ότι δεν είμαστε υπάλληλοι της e-food, είμαστε εργολαβικοί, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. Θέλουμε αορίστου χρόνου συμβάσεις για να έχουμε μία ασφάλεια στην εργασία μας, δεν ζητάμε τίποτα παράλογο. Και θέλουμε επίσης να είναι μισθωτοί η εργασία μας και όχι να είμαστε freelancer” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κεφαλάς μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και εργαζόμενος στην e-food.

Δείτε τι είπαν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Efood: Τι λέει η εταιρεία για το σάλο με τις συμβάσεις – «Λάθος επικοινωνία»

Efood: Αλλαγή στα εργασιακά των διανομέων – Έντονες αντιδράσεις στα social media

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ