ΣΥΦΑ: Εγκαινιάσθηκε η νέα φαρμακαποθήκη επένδυσης 12 εκατ. ευρώ (VIDEO)

ΣΥΦΑ: Εγκαινιάσθηκε η νέα φαρμακαποθήκη επένδυσης 12 εκατ. ευρώ (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης εχθές το βράδυ γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του, κάνοντας τα επίσημα εγκαίνια της υπερσύγχρονης φαρμακαποθήκης που δημιούργησε στο Ωραιόκαστρο, μίας επένδυσης 12  εκατ. ευρώ, που φέρνει στην υπηρεσία των φαρμακοποιών τις τελευταίες κατακτήσεις της ρομποτικής.

Εχθές, οι 1.000 φαρμακοποιοί  μέλη του ΣΥ.ΦΑ, απέδειξαν στους προσκεκλημένους τους τι μπορεί να επιτύχει ένας συνεταιρισμός όταν διοικείται με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και με σταθερή επιδίωξη το όφελος των μελών του, αλλά και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα φαρμακεία που τροφοδοτεί.

Η φαρμακαποθήκη του Ωραιοκάστρου, ένα έργο με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες αιχμής στη λήψη και διαχείριση παραγγελιών,  υλοποιήθηκε από τη ΣΕΛΦΑΡ ΑΕ, του ομίλου ΣΥΦΑ, σε χρόνους ρεκόρ και παρά τον κορωνοϊό.  Οι βάσεις του μεγαλόπνοου αυτού έργου τέθηκαν το 2019 και η αποθήκη λειτούργησε το Νοέμβριο του 2020, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των φαρμακείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση φαρμακείων κι’ άλλων νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Το έργο που επιτελέσθηκε κατά την τελευταία τριετία παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΦΑ κ. Λάζαρος Φαρσάκης, ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του προέδρου μετά από 20 χρόνια, συνεχίζοντας ωστόσο να στηρίζει το έργο του Συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο κ. Φαρσάκης θα παραμείνει ως μέλος της διοίκησης του Συνεταιρισμού, με τον νυν γραμματέα κ. Σπύρο Νικολαΐδη , πρώτο σε ψήφους στις εκλογές του 2021, να καλείται άμεσα από τα λοιπά μέλη, να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

Ο ΣΥΦΑ, ένας γίγαντας που μεγαλώνει

Για όσους δεν γνωρίζουν τον ΣΥΦΑ, του οποίου η διαδρομή παρουσιάζεται σε ειδική έκθεση που στήθηκε για την περίσταση,  θα αρκούσε ίσως να αναφερθεί ότι το 2021 πραγματοποίησε τζίρο 220 εκατ. ευρώ.

Ο ΣΥΦΑ είναι  η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα, έχει 1.000 μετόχους, εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 1.500 φαρμακεία σε 8 νομούς, διανέμοντας 16.000 κωδικούς φαρμάκων και παραφαρμάκων, ενώ κατέχει μερίδιο αγοράς 74% σε τοπικό επίπεδο και 7% σε εθνικό. Στο Συνεταιρισμό απασχολούνται 250 άτομα προσωπικό.

Για τη δημιουργία αυτής της δεύτερης αποθήκης, που είναι τριπλάσια σε χωρητικότητα από τις εγκαταστάσεις στη Νέα Ραιδεστό (αποθήκη 3.000 τ.μ.), ο ΣΥΦΑ αγόρασε έκταση 25.400 τ.μ.  στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σε αυτή τη μεγάλη έκταση κατασκεύασε νέο κτίριο αποθήκης συνολικού εμβαδού 5.750τ.μ., με 12μ. ύψος, 750 τ.μ. γραφεία, αίθουσα συνεδριάσεων.

Το σημαντικότερο όμως τμήμα της επένδυσης αφορούσε το πιο σύγχρονο ρομποτικό σύστημα της Ευρώπης, που ο Συνεταιρισμός προμηθεύτηκε από την Αυστρία και με το οποίο αυτόματα εκτελούνται  12.000 παραγγελίες την ημέρα, στη βάση B2B online ηλεκτρονικών παραγγελιοληψιών από φαρμακεία.

Συνεπώς δεν είναι τυχαίο που ο ΣΥΦΑ επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για να λειτουργεί ως  hub διαχείρισης των εμβολίων για την covid-19,  στη Βόρεια Ελλάδα.

Τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΦΑ, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου υγείας και φαρμάκου, ενώ παρόντες ήσαν βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίες όπως φυσικά εκατοντάδες φαρμακοποιοί, μέλη του συνεταιρισμού αλλά και πελάτες του.

Σύντομους χαιρετισμούς εκφώνησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών /ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης  Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κ. Μακεδονίας κα. Μελίνα Δερμεντζοπούλου, όπως και η βουλευτής κα. Άννα Ευθυμίου. Στην εκδήλωση προβλήθηκε και μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ιταλία: Η Λέγκα “έσπασε”την προεκλογική, καθιερωμένη σημερινή σιωπή

Υπουργείο Δικαιοσύνης Βελγίου: Δε θα ενδώσουμε ποτέ στη βία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top