Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης κατέληξε πριν από λίγο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων έδωσαν νέο ραντεβού για ένα ακόμη συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 13.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ρεπορτάζ Ευτέρπη Μουζακίτη

Σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ, μετά από σχετική απόφαση των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου επί της Εγνατίας οδού και πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται μάλιστα πως για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι εκπαιδευτικοί έχουν προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεων, καθώς το χαρακτηρίζουν αναχρονιστικό και αντιεκπαιδευτικό. Οι αντιθέσεις τους μάλιστα εστιάζουν στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καθώς και στην τροπολογία για τη χρήση κάμερας εντός των σχολικών αιθουσών.

Συγκεκριμένα, στο κάλεσμά τους ζητούν:
-την άμεση απόσυρση του αντιδραστικού αναχρονιστικού αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου
– την κατάργηση της τροπολογίας και της υπουργικής απόφασης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη μαγνητοσκόπηση του μαθήματος στις σχολικές τάξεις

-την εξασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών (μονιμοποίηση και νέες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας σχολείων, μείωση αριθμού μαθητών/τμήμα κ.ά.)

“Παλεύουμε για ένα σχολείο Λεύτερο και Δημοκρατικό, Δημόσιο και Δωρεάν Ανοικτό για όλους όσους ζουν σ’ αυτό τον τόπο. Το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινωνικής πλειοψηφίας¨, τονίζουν.

Η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

 

Δείτε βίντεο από το συλλαλητήριο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ