Συμβουλευτικός σταθμός για την άνοια στη Χαλάστρα

Συμβουλευτικός σταθμός για την άνοια στη Χαλάστρα

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΚΑΠΗ της Χαλάστρας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του συμβουλευτικού σταθμού για την Άνοια.

Ο ειδικός συμβουλευτικός σταθμός θα λειτουργεί από τις αρχές Φεβρουαρίου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 08.30-14.00 για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας και άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης.

Η προσέλευση δημοτών στο Σταθμό θα γίνεται ελεύθερα αφού προηγηθεί επικοινωνία, ενώ θα ακολουθεί η συγκατάθεση του εξεταζομένου με την υπογραφή του.

Ο σταθμός θα στελεχωθεί από τις εργαζόμενες του ΚΠΟΔΔ: την ΤΕ Νοσηλεύτρια Μαρία Αγγελούδη, την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό Ελένη Θεοδοσιάδου Ελένη και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό Δήμητρα Καμάρα .

Βελτίωση της καθημερινότητας

«Είναι υποχρέωση μας να προσφέρουμε υπηρεσίες στους δημότες μας και αν είναι δυνατόν να αναπληρώνουμε όπου μπορούμε το κενό της πολιτείας με δράσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΚΠΟΔ Βαγγέλη Χαλβατζή, την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης. «Στόχος μας είναι να στελεχώσαμε το σταθμό με ειδικό ιατρικό προσωπικό μετά το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του και να δημιουργήσουμε δίκτυο τέτοιων υπηρεσιών σε όλο το δήμο Δέλτα. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου κοινωνικής προστασίας των κατοίκων και δημοτών που θέλουμε ο συμπολίτης μας να αισθάνεται ότι υπάρχει ασπίδα προστασία στην καθημερινότητα του», υπογράμμισε ο κ. Ιωαννίδης τονίζοντας την ανάγκη βελτίωσης της καθημερινότητας όλων των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων του δήμου Δέλτα.

Ο πρόεδρος του ΚΠΟΔ Βαγγέλης Χαλβατζής εξήγησε στον κόσμο τον τρόπο λειτουργίας του συμβουλευτικού σταθμού, ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συμβολή του στην άμεση υλοποίηση του σχεδίου.

Επιστολή Καράογλου

Συγχαρητήρια επιστολή στον δήμαρχο Δέλτα έστειλε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου χαρακτηρίζοντας αξιέπαινη την πρωτοβουλία του δημάρχου για την ίδρυση του συμβουλευτικού σταθμού η οποία όπως ανέφερε αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες «είναι σημαντικό ότι μέσα από αυτήν την κίνηση βρίσκεστε δίπλα στους δημότες σας» σημείωσε στην επιστολή του ο κ. Καράογλου.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον πατέρα Ανδρέα, ενώ στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο αντιπεριφεριάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας, πολιτευτές, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ