Συνάντηση δημάρχων- Μητροπολίτη για το κοιμητήριο Ευόσμου

Συνάντηση δημάρχων- Μητροπολίτη για το κοιμητήριο Ευόσμου

Για την πορεία ένταξης του κοιμητηρίου Ευόσμου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το συντονισμό της κοινής τους προσπάθειας για την ταχύτερη παράδοση του έργου, συναντήθηκαν σήμερα οι δήμαρχοι του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, στο χώρο του κοιμητηρίου.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, ενώ δεσμεύτηκαν να το παρακολουθούν σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΣΔΔΘ, ώστε να συνδράμουν για την παράκαμψη γραφειοκρατικών διαδικασιών, εάν και εφόσον προκύψουν τέτοια ζητήματα. Η παρέμβαση προβλέπει: τη δημιουργία 3.500 νέων ταφικών θέσεων, κάτι που θα λύσει το πρόβλημα των προώρων εκταφών, την επέκταση του κτιρίου του Οστεοφυλακίου, την ανακαίνιση του κτιρίου διοίκησης, τη συντήρηση του κτιρίου πύλης στην είσοδο του Κοιμητηρίου και την κατασκευή νέων χωνευτηρίων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός σημείωσε ότι: «Ο πολιτισμός ενός λαού αντικατοπτρίζεται στις τιμές που αποδίδει στους νεκρούς του. Οι δήμοι, οι οποίοι αποτελούν το σύνδεσμο και είμαστε υπεύθυνοι για το κοιμητήριο, είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα πρόγραμμα με τη χρηματοδότηση του κράτους, ώστε να αναμορφώσουμε και να επεκτείνουμε το κοιμητήριο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους να επισκέπτονται έναν αξιοπρεπή και όμορφο χώρο».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, επεσήμανε πως: «Βρισκόμαστε σε έναν ιερό τόπο για να ανακοινώσουμε την εκκίνηση των εργασιών ενός πολύ σημαντικού έργου. Ο Σύνδεσμος Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, προχωρά μία διαδημοτική συνεργασία για την ανάπτυξη του Κοιμητηρίου, με επιπλέον χιλιάδες ταφικές θέσεις, εντάσσοντας την στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημότης κανενός δήμου μας ούτε ένα ευρώ. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, κάτι που οφείλαμε στους πολίτες των δυτικών συνοικιών, που οφείλαμε στον πολιτισμό. Χαίρομαι γιατί ο χώρος αυτός ήδη έχει αρχίσει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για να έρθει ένα έργο ύψους σχεδόν 4 εκ. ευρώ και ευελπιστώ σύντομα να συναντηθούμε όταν θα έχουν περατωθεί οι εργασίες, για να τον παραδώσουμε με κάθε επισημότητα στους πολίτες».

Από την πλευρά του Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου σχολίασε: «Σήμερα είμαστε ικανοποιημένοι γιατί για πρώτη φορά, χωρίς ίδιους πόρους, με χρήματα μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνουμε έργα για την επέκταση του κοιμητηρίου, τον ευπρεπισμό του και την ανάταξη και βελτίωση των χώρων του και γι’ αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω επίσης την μητρόπολη μας σεβασμιότατο, κ. Βαρνάβα τους ιερείς που υπηρετούν εδώ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας και εύχομαι και σε άλλες τέτοιες κοινές προσπάθειες και ενέργειες και άλλα τέτοια κοινά έργα».

Ο μητροπολίτης, κ. Βαρνάβας, αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια για το επίπεδο συνεργασίας των δημάρχων, τονίζοντας ότι: «Βρισκόμαστε ενώπιον μιας συνεννόησης και μιας σύμπραξης που όμοια της δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά της είναι ορατά, ενώ εξήρε τη δουλειά και τη μεθοδικότητα της διοίκησης του ΣΔΔΘ».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ