Συνάντηση Φωτιάδη με τον δήμαρχο Δέλτα

Συνάντηση Φωτιάδη με τον δήμαρχο Δέλτα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκατεστημένες στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, συζήτησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)- «Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, με τον δήμαρχο Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δραματική κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ συμφωνήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών των δύο φορέων προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις και να ασκηθούν πιέσεις προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να «τρέξουν»  έργα που παραμένουν στην «ατζέντα» της συζήτησης επί σειρά ετών, αλλά καρκινοβατούν.

Στη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε από τον κ. Φωτιάδη ο ρόλος της ΒΙΠΕ Σίνδου η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης και της χώρας, καθώς οι βιομηχανίες της περιοχής συνεισφέρουν το 15% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΘ- «Νέοι Ορίζοντες» τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στις εισόδους Α, Β, Γ και Δ της ΒΙΠΕΘ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον δρόμο που συνδέει την Εθνική Οδό με τη ΒΙΠΕ και την οδό Θεσσαλονίκης –Έδεσσας, «ένα τμήμα μόλις 950 μέτρων που έχει καταντήσει ‘’γεφύρι της Άρτας’’, καθώς οι υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης παραμένουν χρόνια τώρα στα χαρτιά».

«Το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι σε άθλια κατάσταση, με ορατό τον κίνδυνο για τροχαία δυστυχήματα, ενώ το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι έντονο, κυρίως, τις πρωινές και απογευματινές ώρες, κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τη ΒΙΠΕ. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο οξύ στο σημείο όπου βρίσκονται οι σιδηροδρομικές γραμμές», τόνισε ο κ. Φωτιάδης επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη υπογειοποίησης της οδού στο σημείο διέλευσης των αμαξοστοιχιών ώστε να αποτρέπεται «το κομφούζιο που σήμερα δημιουργείται, καθώς ο δρόμος οδηγεί προς την Αθήνα, ενώ συνδέει και τη Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια».

Ο κ. Ιωαννίδης και ο κ. Φωτιάδης συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού συνεργασία και προσπάθειες για βελτίωση των οδικών υποδομών που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία της ΒΙΠΕ Σίνδου και να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στην περιοχή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ