Συνάντηση Πλακιωτάκη με συνδικαλιστές του ΟΛΘ

Συνάντηση Πλακιωτάκη με συνδικαλιστές του ΟΛΘ

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τη διασφάλιση των θεσμοθετημένων θέσεων εργασίας στα τέσσερα λιμάνια που βρίσκονται, από το ΤΑΙΠΕΔ, σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη η Γενική Γραμματέας της ΟΜΥΛΕ κα. Φανή Γουργούρη, με την ευκαιρία της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στον ΟΛΘ.

Να σημειωθεί ότι ως το τέλους του έτους, προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις για τους υπαλλήλους του ΟΛΘ ( σ.σ. που ίσχυσε και για τους εργαζομένους του ΟΛΠ) και συγκεκριμένα για εκείνους που εργάζονταν στην εταιρεία μέχρι τις 23/3/2018 και την εγκατάσταση στον ΟΛΘ του ιδιώτη επενδυτή.

Το θέμα των μετατάξεων χειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έχει με τροπολογία ικανοποιηθεί το αίτημα των υπαλλήλων για συμπερίληψη των ΟΤΑ στους φορείς του δημοσίου που δύνανται να μετακινηθούν οι υπάλληλοι που θα θελήσουν να φύγουν από την ΟΛΘ ΑΕ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ως σήμερα έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον περίπου 70 υπάλληλοι του ΟΛΘ. Ως την είσοδο της κοινοπραξίας των ιδιωτών επενδυτών, στον ΟΛΘ υπηρετούσαν 210 υπάλληλοι και εργάζονταν 120 λιμενεργάτες. Με το νέο μάνατζμεντ έχουν προσληφθεί 110 άτομα νέο προσωπικό.

Εκπρόσωποι των χειριστών, υπαλλήλων και διοικητικών υπαλλήλων του ΟΛΘ, ζήτησαν από τον Υπουργό να συνεχίσει να εφαρμόζεται στο Λιμάνι το μέτρο προστασίας από τη διάδοση του covid-19 που προβλέπει ανά τρεις ημέρες διενέργεια PCR τεστ, αντί του self test που ζητεί η κυβέρνηση να γίνεται.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ