Συνάντηση Ξενόφου με Ευθυμιάδη για το Thess INTEC

Συνάντηση Ξενόφου με Ευθυμιάδη για το Thess INTEC

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η συνάντηση μεταξύ του εκτελεστικού προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρη Ξενόφου και του προέδρου του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης κ. Ευθυμιάδη, με τον επικεφαλής του Ταμείου να δηλώνει την υποστήριξή του στο φιλόδοξο project για το Thess INTEC.

Στη σημερινή συνάντηση ο κ. Ευθυμιάδης ενημέρωσε τον κ. Ξενόφο για τις ενέργειες των φορέων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων που προωθούν το έργο και που στην παρούσα φάση βρίσκονται ένα βήμα προ της σύστασης της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ), η οποία θα αναλάβει το όλο project, αρχίζοντας από την εξεύρεση και εξασφάλιση χρηματοδοτικών πόρων, την υλοποίηση των υποδομών του έργου, τη διεθνή προβολή του όπως και τη διαχείρισή του.

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες συνεργάσθηκαν επανειλημμέως κατά  τους προηγούμενους μήνες, προκειμένου η έκταση των 760 στρεμμάτων, να επιστραφεί από το Ταμείο στο Υπουργείο Οικονομικών και, στη συνέχεια να παραχωρηθεί κατά κυριότητα στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία και το μεταβιβάζειμε τη σειρά της στην ΕΑΝΕΠ για να προχωρήσει στην ανάπτυξη του Thess INTEC.

Η ΕΑΝΕΠ και οι μέτοχοί της, θα πρέπει να βρούνε ιδιωτικά κεφάλαια για να προχωρήσει η υλοποίηση του πολύ μεγάλου project που στην Α’ Φάση του θα απαιτήσει περί τα 60 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως δήλωσε μόλις την προηγούμενη Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης, η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στη θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση επενδυτών, κάτι που οπωσδήποτε θα βοηθήσει στο να λάβει σάρκα και οστά το μεγάλο αυτό σχέδιο.

Θυμίζουμε ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος των συντελεστών του project, oι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά στην έκταση των 760 στρεμμάτων, στο τέλος του καλοκαιριού του 2022.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top