Συνελήφθη ο ένας εκ των προσαχθέντων στο ΑΠΘ (VIDEO)

Συνελήφθη ο ένας εκ των προσαχθέντων στο ΑΠΘ (VIDEO)

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή ενός ατόμου από τους συνολικά πέντε προσαχθέντες το βράδυ της Δευτέρας, γύρω από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένα άτομο για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ σε όλους τους προσαχθέντες βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι χτες επικράτησε ένταση όταν αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους χώρους γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα εμποδίζοντας την είσοδο από την οδό Εγνατία αλλά και από τα γύρω στενά.

Λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, Μ. Χρυσοχοΐδη υπήρχαν πληροφορίες περί επέμβασης στο εσωτερικό του ΑΠΘ για εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας που είναι σε εξέλιξη κάτι που έφερε αναβρασμό στις τάξεις των φοιτητών οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν περιμετρικά του κτιρίου.

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Εγνατία στο ύψος του Συντριβανίου και στην οδό Εθνικής Αμύνης ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και άτομα που φέρεται να προσπάθησαν να προσεγγίσουν το ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, τα άτομα φώναξαν συνθήματα και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικού οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ