Τα δικαιώματα των ΑμεΑ στο επίκεντρο ημερίδας στη ΓΑΔΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τα δικαιώματα των ΑμεΑ στο επίκεντρο ημερίδας στη ΓΑΔΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Η ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στα κοινωνικά δικαιώματα, οι στόχοι πού έχουν τεθεί προκειμένου αυτή να γίνει πραγματικότητα, καθώς και η στάση της αστυνομίας απέναντι σε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, τίθενται στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώνει αυτήν την ώρα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του αστυνομικού Μεγάρου.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Χρήστος Μπουλούμπασης ανάμεσα στους στόχους της αστυνομίας είναι και η προάσπιση των δικαιωμάτων και η διασφάλιση της απρόσκοπτης και πλήρους συμμετοχής των ατόμων στην κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως «η Ελληνική Αστυνομία οφείλει, όχι απλώς ως τυπική επαγγελματική υποχρέωση, αλλά πρωτίστως ως στοιχειώδη και λογική αντίδραση, να προτάξει στις προτεραιότητές της, τον έμπρακτο σεβασμό και την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που αφενός μεν θα στηρίζουν και θα διευκολύνουν περαιτέρω τη ζωή της ομάδας αυτής των συνανθρώπων μας, αφετέρου δε θα λειτουργήσουν ως κίνητρο και ως μοχλός μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης της κοινωνίας απέναντι στο μείζον αυτό ζήτημα».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας ο οποίος στον χαιρετισμό του συνέδεσε το θέμα της αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία, με την αγάπη που πρέπει να έχουμε και να εκφράζουμε όλοι οι άνθρωποι.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε πρώτα ότι και οι ίδιοι έχουμε ελλείμματα ως άτομα, προκειμένου στη συνέχεια να είμαστε σωστοί απέναντι σε κάθε άνθρωπο που έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Δείτε τον χαιρετισμό που απεύθυνε στη διάρκεια της ημερίδας:

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, χαιρέτισε την εκδήλωση και χαρακτήρισε ως λέξεις-κλειδιά για το θέμα, την αγάπη, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όπως δήλωσε, πρέπει να υπάρχουν σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης εξουσίας, είτε αυτό αφορά την κεντρική εξουσία είτε την αυτοδιοίκηση, είτε το λειτούργημα που επιτελούν τα σώματα ασφαλείας.

Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν οι:

-Μαριάννα Ι. Αθανασάκη, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω ΜΔΕ | Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ | Δικηγόρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

-Χρήστος Κεσόγλου, Α’ Αντιπρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

-Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, Αστυνομικός Διευθυντής | Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης

-Αντώνης Τσαπατάκης, Παραολυμπιονίκης κολύμβησης | Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας

-Αναστάσιος Κατραμάδος, Αστυνόμος Α’ (Ε.Κ.) | Ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίκος ΑΕ: Στηρίζει τον ραδιομαραθώνιο των «THE MAPPES SHOW»- Tα έσοδα θα διατεθούν στην «ΕΛΙΖΑ»

ΙΚΤΙΝΟΣ: Mείωση πωλήσεων και ζημίες στο 9μηνο 2022

Φωτιά στο Μάτι: Απόφαση για αποζημίωση σε συγγενείς θύματος

Βρετανία: Πρώτη επίσκεψη του Ρίσι Σούνακ στη Βόρεια Ιρλανδία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top