Tαχιάος για Μετρό: Κάποιοι κάνουν ανταρτοπόλεμο, εμείς κάνουμε έργο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Tαχιάος για Μετρό: Κάποιοι κάνουν ανταρτοπόλεμο, εμείς κάνουμε έργο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην πρόοδο των εργασιών κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και στις αντιδράσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό «Βενιζέλου» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νίκος Ταχιάος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Προσπαθούν να μας βάλουν εμπόδια, αλλά η απόφαση (σ.σ. το χτεσινό «όχι» από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στο αίτημα 304 πολιτών για έκδοση προσωρινής διαταγής με στόχο την άμεση παύση των εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου) μιλά από μόνη της. «Δεν σκοντάψαμε σε ένα εμπόδιο που προσπάθησαν να μας βάλουν», είπε χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται για ενέργειες (σ.σ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων) «οι οποίες είναι απολύτως νόμιμες με την κρίση του ΣτΕ».

Μάλιστα ο κ. Ταχιάος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δικαστικές μάχες δεν θα τελειώσουν για το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς κάποιοι επιμένουν να κάνουν ανταρτοπόλεμο. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ακόμη μία προσφυγή έχει ήδη κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για μετακίνηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου πλέον της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και θα συζητηθεί τον Ιανουάριο. Με αυτή την αίτηση οι 304 πολίτες ζητούν να σταματήσουν οι σχετικές εργασίες στον επίμαχο σταθμό από τις κατασκευάστριες εταιρείες Αττικό Μετρό ΑΕ και Άκτωρ ΑΤΕ, επειδή θεωρούν ότι προσβάλλεται η προσωπικότητα τους, ενώ ισχυρίζονται ότι οι πράξεις είναι άδικες και παράνομες.

Εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης

Αναφερόμενος σε όλες αυτές τις δικαστικές περιπέτειες που φαίνεται να μην έχουν τελειωμό, ο κ. Ταχιάος είπε πως «πολύ δύσκολα θα μας εμποδίσουν και θα επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα», αν και όπως πρόσθεσε κανείς δεν μπορεί αποκλείσει τίποτα και ποτέ. Πρόσθεσε δε πως οι αντιδράσεις προέρχονται από άτομα που εξαρχής ήταν αντίθετα με την κατασκευή του μετρό, επισημαίνοντας πως πλέον «το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό» και κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

«Κάποιοι μιλούν για νίκη. Κάποιοι μιλούν για ήττα. Εμείς δεν κάνουμε πόλεμο. Εμείς κάνουμε έργο. Πόλεμο κάνουν -και μάλιστα ανταρτοπόλεμο- αυτοί οι οποίοι έχουν αποφασίσει ότι το έργο δεν πρέπει να τελειώσει», ξεκαθάρισε ο κ. Ταχιάος.

Επίσης ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ» αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επανατοποθέτησης των αρχαίων ευρημάτων στον σταθμό «Αγία Σοφία», καθώς και στο ταχύτατο πρόγραμμα που «τρέχει» αυτή τη στιγμή για την αποκατάσταση στους δρόμους και στις πλατείες που φιλοξενούν τις στάσεις του Μετρό.

Ακόμη, αναφερόμενος στο σχέδιο επέκτασης της γραμμής προς τη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε πως ήδη από τη Δευτέρα ερευνητές χτυπούν την πόρτα νοικοκυριών στο πλαίσιο της Μελέτης Ανάλυσης για το μετρό Θεσσαλονίκης, κάνοντας ερωτήσεις. Σκοπός είναι να αποτυπώσουν σε αριθμούς τις ανάγκες που υπάρχουν για τις μετακινήσεις στην πόλη. Όπως είπε ο κ. Ταχιάος, είναι μια μελέτη απαραίτητη αφενός για την επέκταση του μετρό και σε άλλες περιοχές και αφετέρου προκειμένου να βρεθεί χρηματοδότηση.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Νίκος Ταχιάος στη Μαρία Σαμολαδά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δικαστικό «όχι» για την παύση των εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το σκεπτικό του δικαστηρίου για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην κρίση της Δικαιοσύνης οι εργασίες για τα αρχαία της Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

85η ΔΕΘ: Η απάντηση Μητσοτάκη στο GRTIMES για το Μετρό Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Μετρό- σταθμός “Βενιζέλου”: Προσφυγές, τακτικισμοί και νέες καθυστερήσεις

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέο βίντεο από δοκιμαστική διαδρομή

Μετρό- “Αγία Σοφία”: Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο σταθμό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top