Τακτικός “επισκέπτης” του ΟΑΣΘ ο Γ.Γ. Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς

Τακτικός “επισκέπτης” του ΟΑΣΘ ο Γ.Γ. Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε 12 ημέρες, συμμετείχε σε σύσκεψη στον ΟΑΣΘ, ο  Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Όπως πληροφορήθηκε το GRTimes.gr, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν υπήρχαν τα καθαρώς επιχειρησιακά, όπως η ενσωμάτωση στις γραμμές του ΟΑΣΘ των νέων 80 λεωφορείων που μισθώνει ο Οργανισμός ( η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης ανακοινώθηκε σήμερα), αλλά και η βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου και των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο covid-19.

Πέραν όμως των παραπάνω θεμάτων συζητήθηκε και η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας με την οποία έχει αποτιμηθεί η αξία του Οργανισμού. Η αποτίμηση συνδέεται με την  εκκαθάριση του ΟΑΣΘ που, ως γνωστό, σύμφωνα με απόφαση του πρώην ΥΠΥΜΕ Χρ. Σπίρτζη θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί.

Θυμίζουμε ότι με απόφαση του νυν Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, δόθηκε παράταση ζωής στον ΟΑΣΘ, μέχρι τέλος 2022. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει και άλλη παράταση ή, τι τελικώς θα γίνει με τον κρατικό ΟΑΣΘ, όπως επίσης,  αν οι παλιοί μέτοχοι, δικαιούνται αποζημίωσης λόγω της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ το 2017, κάτι που προφανώς θα προκύψει από την Έκθεση των Ελεγκτών.

Οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ετοιμαστούν σταδιακά και για την εποχή Μετρό, οπότε μάλλον ο κ. Ξιφαράς θα επισκέπτεται συχνά την πόλη για συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ