Τάσιος: Είμαστε προετοιμασμένοι για τον.. “covid- 2021”

Τάσιος: Είμαστε προετοιμασμένοι για τον.. “covid- 2021”

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η Χαλκιδική μπήκε στο Σεπτέμβριο με μόλις 200 ανοικτά ξενοδοχεία από τα συνολικά 540 που έχει και είναι ζήτημα αν 25 θα μείνουν ανοικτά τον Οκτώβριο, σε μιά χρονιά που ο Τουρισμός κτυπήθηκε αλύπητα από την πανδημία του covid-19. Άλλωστε πολλές επιχειρήσεις, δεν πήραν το ρίσκο να ανοίξουν με την άρση του lock down,  αφού μόνο 380 μονάδες λειτούργησαν σε μία χρονιά ούτως ή άλλως “χαμένη” για τον Τουρισμό.

“Είναι ζήτημα αν τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν 25 ξενοδοχεία, ενώ ήδη κλείνουν και τα τελευταία Ενοικιαζόμενα καταλύματα. Η Χαλκιδική κατέληξε να είναι η πιο “αδικημένη” τουριστικά περιοχή λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στη Βόρειο Ελλάδα αλλά και της επικοινωνιακής διαχείρισης που έγινε από το τέλος Ιουλίου και μετά” είπε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής αλλά και της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, υποστήριξε πως παρά το κόστος που σήκωσαν τα ξενοδοχεία που άνοιξαν και τις πολλές δοκιμασίες που αναγκάσθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω της πανδημίας, έχουν κι’ ένα σημαντικό κέρδος, ότι είναι προετοιμασμένα για την επόμενη χρονιά, για τον “covid-2021”.

Η πτώση του τζίρου στις ξενοδοχειακές μονάδες κυμάνθηκε από 50%-70% στις επιχειρήσεις που λειτούργησαν ενώ η μέση πληρότητα στο τρίμηνο λειτουργίας ήταν κοντά στο 40%.

Η φετινή, κουτσουρεμένη σεζόν,  “στράβωσε” από την αρχή αφού με την έναρξη χάθηκαν οι αγορές της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ρωσίας, ενώ οι Δυτικοευρωπαίοι που ήρθαν ήταν ελάχιστοι. 

Ο κ. Τάσιος ανέφερε οριστικά στοιχεία της αεροπορικής κίνησης στο “Μακεδονία” που αποτελούν από μόνα τους αρκετή απόδειξη της κάθετης πτώσης που είχε ο εισερχόμενος τουρισμός σε Χαλκιδική αλλά και Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα φέτος στο διάστημα από Μάϊο μέχρι Αύγουστο, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήρθαν 115.000 Γερμανοί έναντι 320.000 στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι Βρετανοί ήταν 22.000 από 143.000 πέρυσι στο ίδιο διάστημα, οι Ρώσοι 20.000 αντί για τις περυσινές 104.000 και οι Ισραηλινοί, “πελάτες” σημαντικοί για τη Θεσσαλονίκη ειδικά, φέτος ήταν 43 άτομα, από 48.000 πέρυσι. 

Τις παραπάνω δηλώσεις ο κ. Τάσιος έκανε το περιθώριο της συνέντευξης για το “fvw workshop Greece 2020” που θα πραγματοποιηθεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική 15-20 Σεπτεμβρίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ