Τέμπη: Η ΕΑΥΘ ονόμασε το βοήθημα πολυτέκνων που δίνει για τα μέλη της «Παναγιώτης Ευάγγελου Μπουρνάζης»

Τέμπη: Η ΕΑΥΘ ονόμασε το βοήθημα πολυτέκνων που δίνει για τα μέλη της «Παναγιώτης Ευάγγελου Μπουρνάζης»

Το όνομα «Παναγιώτης Ευάγγελου Μπουρνάζης» έδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ως ελάχιστο φόρο τιμής για τον αστυνομικό Ευάγγελο Μπουρνάζη και τον υιό του Παναγιώτη – που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών – στο βοήθημα πολυτέκνων που χορηγείται στα μέλη της για την απόκτηση του 4ου και άνω παιδιού.

Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:

«Στην μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Ευάγγελου Μπουρνάζη και του 15χρονου υιού του Παναγιώτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε στην κηδεία του συναδέλφου μας Ευάγγελου Μπουρνάζη και του γιού του Παναγιώτη.

Οι δυο τους ήταν θύματα του τραγικού δυστυχήματος μετά τη σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που στοίχισε τις ζωές 57 συνανθρώπων μας και βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους και ολόκληρη την χώρα.

Μια χώρα που όπως είπε και ο γιός του, Δημήτρης, είναι αδιανόητο εν έτει 2023 να χάνει τόσους ανθρώπους γιατί δυο τραίνα που κινούνταν σε αντίθετες πορείες, βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Δυστυχώς, η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι ως λαός έχουμε κοντή μνήμη και ο οδοστρωτήρας του χρόνου μάς έχει καταδικάσει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη και να ξαναζούμε το παρελθόν μας.

Εμείς όμως δεν θέλουμε να ξεχάσουμε.

Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε τον συνάδελφο που χάσαμε, ούτε τα υπόλοιπα θύματα, αλλά ούτε και τις εγκληματικές παραλείψεις που συντελέστηκαν διαχρονικά για να φτάσουμε στο μοιραίο βράδυ.

Έτσι, ως Ένωση αποφασίσαμε, μετά και την σύμφωνη γνώμη των παιδιών του, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας και τον υιό του να ονομάσουμε το βοήθημα πολυτέκνων που χορηγούμε στα μέλη μας για την απόκτηση του 4ου και άνω παιδιού, «Βοήθημα Παναγιώτης Ευαγγέλου Μπουρνάζης».

Κάποιοι θα αναρωτηθούν πως μπορεί να συνδεθεί η γέννηση των παιδιών με ένα τόσο τραγικό περιστατικό και ιδίως με τον θάνατο.

Το συγκεκριμένο μοιραίο περιστατικό μας υπενθύμισε ότι η ζωή από τον θάνατο, όπως και η χαρά από την λύπη, απέχουν ελάχιστα δευτερόλεπτα και προφανώς αφορούν όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Στη θέση αυτών των συνανθρώπων μας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

Γι’ αυτό, πρωταρχικός σκοπός της απόφασής μας είναι αυτή η τραγωδία να μην ξεχαστεί ποτέ. Και δεύτερον, ο συμβολισμός που θα φέρει πλέον το συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως ένα βοήθημα «ζωής», θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης όλων μας.

Ο συνάδελφος μας και ο υιός του «έφυγαν» , αφήνοντας πίσω άλλα δυο παιδιά-αδέρφια. Δυστυχώς η ζωή αψηφά τον θάνατο και το αντίθετο.

Οι οικογένειες των θανόντων πρέπει να μάθουν να ζουν με την απώλεια τους και όλοι εμείς αν θέλουμε να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην χώρα μας, οφείλουμε να λειτουργούμε για το κοινό καλό και όχι το ατομικό συμφέρον. Να είμαστε ενεργοί πολίτες για να κάνουμε την χώρα μας αντάξια των προσδοκιών μας, όπου δεν θα απαιτείται να θυσιαστούν συνάνθρωποί μας για να κινηθούν οι επιβαλλόμενες διαδικασίες που θα μας εξασφαλίσουν ένα καλό οδικό δίκτυο, σύγχρονες συγκοινωνίες, κοινωνική ασφάλεια, παιδεία, υγεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκινούν οι συμμαθητές του 15χρονου Παναγιώτη: 57 μαύρα μπαλόνια για τους νεκρούς στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Τέμπη: Εκατοντάδες συγκινητικά μηνύματα για τον άδικο χαμό του 15χρονου Παναγιώτη (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Tέμπη: Ενός λεπτού σιγή από μαθητές για τον 15χρονο Παναγιώτη – Το μήνυμα με τις σχολικές τσάντες (ΦΩΤΟ) 

Σε κλίμα οδύνης στο Κορδελιό η κηδεία του αστυνομικού και του 15χρονου γιου του (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top