Θ. Παπαδόπουλος: Τα «μυστικά» της… σούβλας και του φούρνου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θ. Παπαδόπουλος: Τα «μυστικά» της… σούβλας και του φούρνου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Το «μυστικό» για καλοψημένο και νόστιμο αρνάκι ή κατσικάκι στη σούβλα ή στον φούρνο, αλλά και για τη μαγειρίτσα αποκάλυψε ένας από τους πλέον έμπειρους ψήστες της Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος μιλώντας το πρωί της Μ. Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

O κ. Παπαδόπουλος, από το ιστορικό μαγαζί για σούβλες «Κληματαριά», στη Θ. Σοφούλη της Θεσσαλονίκης, έχει εμπειρία πλέον των 50 ετών και οι συμβουλές του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Άλλωστε, όπως λέει χαριτολογώντας, από τα χέρια του πέρασαν «όλα τα κοπάδια της Ελλάδας».

Ο γνωστός ψήστης – ο οποίος σπούδασε χημικός κλωστοϋφαντουργός στη Βιέννη αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε με αυτό το επάγγελμα- αποκάλυψε τι απαγορεύεται… δια ροπάλου κατά το σούβλισμα του οβελία, αλλά και πώς το αρνάκι στον φούρνο μπορεί να μαγειρευτεί σαν να είναι στη σούβλα και ταυτόχρονα να είναι σαν «βαμβάκι».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη μαγειρίτσα για την οποία -όπως είπε- «έχουμε πάρει επτά βραβεία gurmet».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ