Θεσ/νίκη: Δείτε την κατάθεση στεφάνων στο Εργατικό Κέντρο (VIDEO)

Θεσ/νίκη: Δείτε την κατάθεση στεφάνων στο Εργατικό Κέντρο (VIDEO)

Κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιήσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο μνημείο του Εργάτη, μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ.

Έπειτα από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το ΕΚΘ, αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Παρασκευή 1η Μαΐου.

Δείτε ζωντανά την κατάθεση στεφάνων:

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση, η διοίκηση και τα σωματεία που υπάγονται στο ΕΚΘ τηρώντας αυστηρά και με συνέπεια όλα τα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, δεν θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη συγκέντρωση, παρά μόνο θα προχωρήσουν στην κατάθεση στεφάνων ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, «τιμώντας όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα ιερά δικαιώματα της τάξης μας».

«Οι αγώνες και το αίμα των νεκρών αγωνιστών για την κατάκτηση των εργατικών δικαιωμάτων μας, αποτελούν σήμερα, πιο επίκαιρα από ποτέ, τον φάρο των δικών μας αγώνων που θα κληθούμε να δώσουμε στο εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται με τη λήψη των μέτρων προστασίας από την πανδημία COVID-19. Η εργαλειοποίηση της πανδημίας για ανατροπές εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος των εργοδοτών, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες που επιχειρείται και που μεθοδικά υλοποιείται, θα μας βρει απέναντι», αναφέρει το ΕΚΘ και καταλήγει:

«Το Ε.Κ.Θ. που όλο αυτό το διάστημα έδωσε το δικό του “παρών” και στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται πολλαπλά αυτή τη δύσκολη περίοδο, τιμά την Εργατική  Πρωτομαγιά. Σ’ αυτή την απεργία, τιμούμε όλους τους εργαζόμενους που δεν σταμάτησαν να εργάζονται καθημερινά για το γενικό καλό και την εξυπηρέτηση του κόσμου, όλους τους εργαζόμενους που έβαλαν πλάτη παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, τους εργαζόμενους σε διάφορους κλάδους αλλά και στη δημόσια υγεία που έχουν αναμετρηθεί με τις δικές τους δυνάμεις, φέρνοντας στην επιφάνεια την τεράστια σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας και την ενίσχυσή του, με πραγματικές και μετρήσιμες προσλήψεις. Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας, Τιμής και Μνήμης. Και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε τιμούμε αυτή την ημέρα, με το βαρύ ιστορικό φορτίο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top