Θεσ/νίκη: Eπιστολή της Πρωτοβουλίας Εστίασης στον Μ. Χρυσοχοΐδη για τα πρόστιμα σε καταστήματα

Θεσ/νίκη: Eπιστολή της Πρωτοβουλίας Εστίασης στον Μ. Χρυσοχοΐδη για τα πρόστιμα σε καταστήματα

Η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε καταστήματα της πόλης για τον συνωστισμό των πολιτών, μετά από εξυπηρέτηση του με προϊόντα take away.

“Θεωρούμε ατόπημα από την πλευρά του υπουργείου σας η μετατόπιση του λειτουργήματος σας στις πλάτες των ιδιοκτητών και εργαζόμενων των καταστημάτων εστίασης”, αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Κύριε υπουργέ,

παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ότι επιβάλλονται πρόστιμα στα καταστήματα της πόλης μας, με δεδομένο τον συνωστισμό του κόσμου μετά την εξυπηρέτηση τους με προϊόντα take away.

Θεωρούμε ατόπημα από την πλευρά του υπουργείου σας η μετατόπιση του λειτουργήματος σας, που είναι η τήρηση της τάξης και η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία στις πλάτες των ιδιοκτητών και εργαζόμενων των καταστημάτων εστίασης.

Θεωρούμε ότι κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει για ευνόητους λόγους να υποκαθιστά τα όργανα της τάξης. Αυτό θα ήταν απαξιωτικό και επικίνδυνο. Ξέρουμε όλοι τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο κλάδος και κάθε επιπλέον πρόστιμο δημιουργεί σοβαρά θέματα βιωσιμότητας.

Εφόσον οι πωλήσεις προϊόντων με την διαδικασία του take away επιτρέπονται σε όλα τα προϊόντα και ειδικότερα στο αλκοόλ, είναι υποχρέωση και ευθύνη αποκλειστικά του κράτους να εφαρμόζονται οι κανόνες αναφορικά με τον συνωστισμό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και λήψη των ανάλογων αποφάσεων.

Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ