Θεσ/νίκη: Κλειστές οι λαϊκές αγορές – Διαμαρτυρία παραγωγών και δωρεάν τρόφιμα (VIDEO)

Θεσ/νίκη: Κλειστές οι λαϊκές αγορές – Διαμαρτυρία παραγωγών και δωρεάν τρόφιμα (VIDEO)

Δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές, συνεχίζοντας να έχουν μαύρες σημαίες στους πάγκους τους, μοιράζουν σήμερα οι παραγωγοί και εργαζόμενοι στην Λαϊκή Αγορά της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο πανελλαδικής 24ωρης κινητοποίησης των επαγγελματιών ενάντια στο νομοσχέδιο που αφορούν τη λειτουργία τους.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Πριν από λίγο πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία σε ένδειξη αντίδρασης για την πρόταση νόμου «που βάζει ταφόπλακα στον κλάδο μας», όπως λένε χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες.

Ο κόσμος που μαζεύτηκε από τις 7 το πρωί είναι αρκετός με τους καταναλωτές να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους πωλητές των Λαϊκών Αγορών που όπως λένε τους γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια, είναι οι άνθρωποι της γειτονιάς τους και στέκονται δίπλα τους.

“Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχει άρθρο στο νομοσχέδιο που να λέει ότι θα μετατρέψουμε τις παραγωγικές άδειες σε επαγγελματικές. Δεν μπορεί να μπούνε μέσα μεγάλα trast.

Αυτά είναι ακατανόητα, δεν λέγεται λαϊκή αγορά αλλά εμπορικό κέντρο”, τόνισε μιλώντας στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρος Παυλίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι” εμείς θέλουμε να μείνει η λαϊκή αγορά όπως ήτανε, με την επαφή που έχει ο κάθε πωλητής με τον πελάτη και να συνεχίσουμε να πουλάμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας προτέρημα “.

“Είμαστε αντίθετοι με το νομοσχέδιο που κατεβαίνει για τις λαϊκές αγορές”, σημείωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Γιώργος Λαβιδάς, συμπληρώνοντας ότι είναι η ταφόπλακα των Λαϊκών Αγορών και ιδιαίτερα του πρωτογενή τομέα.” Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον λόγο και τον σκοπό που δημιουργήθηκαν οι λαϊκές αγορές και δεν πρέπει να γίνουν εμπορικές”, συμπλήρωσε.

Στη λαϊκή αγορά της Τούμπας βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκη, Βούλα Πατουλίδου η οποία υπερασπίστηκε τον λαϊκό χαρακτήρα των αγορών και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί κάνουν συνεχώς αυστηρές συστάσεις στους ανθρώπους που έσπευσαν να προμηθευτούν δωρεάν προϊόντα από τους πάγκους, για να κρατούν αποστάσεις λέγοντας τους χαρακτηριστικά πως είναι πολλά και φτάνουν για όλους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ