Θεσ/νίκη: Με κανόνες & εκπτώσεις άνοιξαν τα καταστήματα (ΦΩΤΟ)

Θεσ/νίκη: Με κανόνες & εκπτώσεις άνοιξαν τα καταστήματα (ΦΩΤΟ)

Με μάσκες, κανόνες και εκπτώσεις άνοιξαν από σήμερα το πρωί τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, με τα μαγαζιά που πουλούν είδη ρουχισμού και υποδημάτων να έχουν την τιμητική τους.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, οι εικόνες από το κέντρο της πόλης δε θυμίζουν σε τίποτα αυτές των προηγούμενων ημερών. Οι καταναλωτές έχουν σπεύσει να κάνουν τις αγορές τους και σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, για να μπουν με ασφάλεια στα μαγαζιά.

Σημειώνεται, ότι πριν ακόμα ανοίξουν τα καταστήματα, είχαν τοποθετηθεί οι ενημερωτικές πινακίδες στις εισόδους, στις οποίες αναγράφετε πόσα άτομα επιτρέπεται να είναι ταυτόχρονα εντός. Παράλληλα, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι καταναλωτές – που μπαίνοντας στα καταστήματα κάνουν χρήση αντισηπτικού – φορούν μάσκες και τηρούν τις οδηγίες που τους δίνονται.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το πρώτο άνοιγμα των καταστημάτων “συνοδεύτηκε” και με εκπτώσεις σε αρκετά είδη, όπως είναι η ένδυση, η υπόδηση, κοσμήματα κλπ.

Οι κανόνες

Για τα καταστήματα επιφάνειας κυρίως χώρου οι όροι που έχει θέσει η κυβέρνηση προβλέπουν: για επιχειρήσεις έως 20τμ: τέσσερα άτομα, από 20-100 τ.μ: τέσσερα άτομα + ένα άτομο ανά 10τμ και άνω των 100τμ: δώδεκα άτομα + ένα άτομο ανά 15τμ.

Σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300τμ και αναπτύσσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται έως ένα άτομο ανά 10τμ ανά όροφο. Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων.

Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ