Θεσ/νίκη: Νέα συγκέντρωση κατά του Νομοσχεδίου – Διαδηλωτές πιάστηκαν στα χέρια (VIDEO)

Θεσ/νίκη: Νέα συγκέντρωση κατά του Νομοσχεδίου – Διαδηλωτές πιάστηκαν στα χέρια (VIDEO)

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα μεταξύ μελών Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και μελών της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Ε.Α.Α.Κ), κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Αιτία για να πιαστούν στα χέρια φαίνεται πως στάθηκε ένα πανό για το οποίο υπήρξε έντονη διαφωνία ως προς το ποιος θα το κρατήσει με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν. Η κατάσταση ηρέμισε ύστερα από λίγη ώρα και η διαμαρτυρία συνεχίζεται.

Φοιτητές, μαθητές, γονείς και εργατικά σωματεία δηλώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διαγραφή φοιτητών.

Οι διαδηλωτές απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίζεται αύριο, και την επαναλειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε όπως λένε να μην χαθούν αλλά εξάμηνα δια ζώσης εκπαίδευσης.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν φοιτητές, μαθητές, γονείς και εργατικά σωματεία.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη, πιθανότατα, στο ΥΜΑΘ.

UPDATE 18:20:

Ξεκίνησε η πορεία των διαδηλωτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

UPDATE 19:15:

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα περίπου στις 14:30 έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου και κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ , ενώ η ένταση συνεχίστηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top