Θεσ-νίκη: Σε κλίμα κατάνυξης και τηρώντας τα μέτρα η περιφορά του Επιταφίου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσ-νίκη: Σε κλίμα κατάνυξης και τηρώντας τα μέτρα η περιφορά του Επιταφίου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με ευλάβεια αλλά και αυστηρά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιείται σήμερα η περιφορά του Επιταφίου στις εκκλησίες της χώρας.

Σε κλίμα κατάνυξης και με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα στο πνεύμα του θείου δράματος έγινε η πρώτη περιφορά επιταφίου στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον Ι.Ν. “Αγίου Μηνά” στη Θεσσαλονίκη.

Οι πιστοί βρέθηκαν έξω από την εκκλησία ενώ κορίτσια έραναν τον Επιτάφιο με ροδοπέταλα και έψαλαν το “Ω γλυκύ μου έαρ”.

Η περιφορά διήρκησε περίπου πέντε λεπτά και μετά ο επιτάφιος εισήλθε ξανά στον Ιερό Ναό. Νωρίτερα, πολύς ήταν ο κόσμος που έσπευσε στις εκκλησίες για την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και στη συνέχεια για να προσκυνήσει τον επιτάφιο, εντός των ναών.

Θυμίζουμε ότι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, η περιφορά γίνεται μόνο στον προαύλιο χώρο τον εκκλησιών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών. Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, στις εκκλησιαστικές λειτουργίες, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας από τους πιστούς τόσο εντός, όσο και εκτός του ναού.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ