Θεσ/νίκη: Στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών ο Κ. Τσιάρας

Θεσ/νίκη: Στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών ο Κ. Τσιάρας

Την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας και είχε συνομιλία με τον γενικό διευθυντή της Σχολής Δημήτριο Εμμανουηλίδη, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τους σπουδαστές και τους διδάσκοντες της Σχολής για τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της έναντι των πρωτόγνωρων δεδομένων της πανδημίας.

Ακόμα, ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε την έναρξη θεσμικού διαλόγου για την τροποποίηση του προγράμματος σπουδών της Σχολής, ενώ αναφέρθηκε στο ν. 4689/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και με τον οποίο εισήχθησαν σημαντικές ρυθμίσεις κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στους σπουδαστές της Σχολής επισήμανε ότι «με το νόμο 4689/2020 έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαστικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, που αφορούσε στην ίδρυση της κατεύθυνσης Ειρηνοδικών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών».

Επίσης, με αφορμή τον επικείμενο εισαγωγικό διαγωνισμό και τον διπλασιασμό σχεδόν των νέων εισακτέων, τόνισε την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Δικαιοσύνης, την οποία συνέδεσε με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία για την αύξηση των οργανικών θέσεων και στους δύο κλάδους της Δικαιοσύνης – Εισαγγελέων και Δικαστών.

Ακόμη, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «αυτή η επιλογή συνιστά έμπρακτη απόδειξη της προτεραιότητας της κυβέρνησης να επενδύσει στην κατάρτιση των δικαστών, που αποτελούν τον πιο καθοριστικό παράγοντα του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης» και προσέθεσε: «Επιλέγουμε να επενδύσουμε στον ανθρώπινο παράγοντα, να επενδύσουμε στον άνθρωπο, να επενδύσουμε στους Έλληνες δικαστές».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top