Σύνδεση Θεσσαλονίκης με Βόρειο Αιγαίο και Κυκλάδες – “Έδεσε” το πρώτο πλοίο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σύνδεση Θεσσαλονίκης με Βόρειο Αιγαίο και Κυκλάδες – “Έδεσε” το πρώτο πλοίο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε στις 6 το απόγευμα το BLUE STAR MYCONOS με 115 επιβάτες, καθώς από σήμερα ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων, σε συνέχεια υπογραφής σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης, Ντέπυ Χιωτοπούλου

Το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9:00 το βράδυ, με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονο, Σύρο και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Όπως ανέφερε η ναυτιλική πράκτορας εκπρόσωπος της Blue Star Ferries σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, Λίνα Μηλιάδου, η γραμμή θα λειτουργεί έως τις 5 Ιουνίου, θα σταματήσει για το καλοκαίρι και θα ξεκινήσει πάλι αρχές Σεπτεμβρίου για όλο το χειμώνα. Παράλληλα, εξήγησε ότι αν υπάρχει ενδιαφέρον από το επιβατικό κοινό δεν αποκλείεται η πιθανότητα να συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, δήλωσε ότι «ήταν ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα, τόσο των κατοίκων, όσο των επιχειρηματιών της πόλης» που πλέον έγινε πράξη, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα οδηγήσει στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης, η οποία «εδώ και πέντε χρόνια ήταν απομονωμένη ακτοπλοϊκά».

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη έφτασαν 115 επιβάτες και αρκετοί από αυτούς τόνισαν ότι ήταν κάτι που περίμεναν καιρό και εύχονται να συνεχιστεί η λειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Επίσης, στα γκαράζ του πλοίου υπήρχαν 36 οχήματα και 25 φορτηγά. Αντίστοιχα, το βράδυ θα αναχωρήσουν 85 επιβάτες, όπου οι περισσότεροι θα αποβιβαστούν σε Λήμνο και Μυτιλήνη, 37 οχήματα και 25 φορτηγά.

Τα νησιά των Κυκλάδων που θα συνδεθούν με τη Θεσσαλονίκη θα είναι η Σύρος και η Μύκονος με το πλοίο Blue Star Chios με αναχώρηση από τον Πειραιά κάθε Παρασκευή στις 15:00 και αναχώρηση από Σύρο για Μύκονο, Ικαρία (Εύδηλο), Φούρνους, Σάμο (Καρλόβασι και Βαθύ), Χίο, Λέσβο, Λήμνο με τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο πλοίο, κάθε Σάββατο θα αναχωρεί στις 21:00 για τα νησιά με άφιξη στη Σύρο.

Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο που σύνδεε τη Σύρο με το Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Καβάλα. Θα αλλάξει δηλαδή ο τελικός προορισμός και αντί της Καβάλας, το πλοίο θα προσεγγίζει την Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι και λιμάνι αφετηρίας του δρομολογίου επιστροφής.

Μια γραμμή με παράδοση

Για μια γραμμή με παράδοση που συνδέει τη Θεσσαλονίκη – το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Βορείου Ελλάδος- με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου κάνουν λόγο εκπρόσωποι των νησιών.

«Ήταν πάγιο αίτημα όλων των νησιωτών, να συνδέεται η Θεσσαλονίκη με τα νησιά μας, και ξεκινάει η γραμμή σήμερα, μια γραμμή που έχει παράδοση στο κομμάτι του τουρισμού, των φοιτητών, το εμπορικό» δήλωσε στο GRTimes.gr ο ναυτιλιακός πράκτορας εκπρόσωπος της Blue Star Ferries στη Μυτιλήνη Ηλίας Πίκουλος.

Ο ίδιος έκανε το παρθενικό ταξίδι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Blue Star Myconos και όπως μας ενημέρωσε θα επέστρεφε και πάλι, απόψε το βράδυ, πίσω στη Μυτιλήνη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκίνησε η γραμμή και κάνουμε προσπάθειες να παραμείνει όλο το χρόνο» πρόσθεσε ο κ. Πίκουλος λέγοντας, ότι, υπό κανονικές συνθήκες, σ’ αυτήν τη γραμμή θα είχε τουλάχιστον 150 φορτωτικές  για τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Μυτιλήνη.

Από την πλευρά του ο εμπορικός διευθυντής στις γραμμές του Β.Αιγαίου & Δωδεκανήσων της Attica Group, Αλέξης Βαμβακάς, μιλώντας στο GRTimes.gr ανέφερε ότι η ακτοπλοϊκή εταιρία είναι πρόθυμη να παραμείνει στη συγκεκριμένη γραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Εκτελούμε τη σύμβαση όπως ακριβώς έχει προκηρυχθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας, να ξεκινάει 1η Μαρτίου, να διακόπτεται την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, και να επανέρχεται από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου» δήλωσε στο GRTimes.gr ο κ. Βαμβακάς προσθέτοντας ότι ουσιαστικά, από τους 12 μήνες, τους 9 το πλοίο θα είναι Θεσσαλονίκη και τους τρεις Καβάλα.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση μεταξύ ακτοπλοϊκής εταιρίας και υπουργείου είναι τριετής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του GRTimes.gr από την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top