Θεσσαλονίκη: 31 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας 

Θεσσαλονίκη: 31 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας 

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας.

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το δημοτικό συμβούλιο εγκαινιάζουν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. τη νέα πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας, έναν δημόσιο χώρο, συνολικής επιφάνειας 2.478 τ.μ., στο κέντρο του παλιού οικισμού Ευκαρπίας.

Η πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, μία από τις πιο ιστορικές τοποθεσίες του δήμου Παύλου Μελά, καθώς χαρακτηρίστηκε ως πλατεία μόλις το 1949, άλλαξε πρόσωπο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης και ξανασυστήνεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες του δήμου Παύλου Μελά, με χρηματοδότηση της κατασκευής από το Πράσινο Ταμείο.

Το έργο «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου στη Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας», τη μελέτη του οποίου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Παύλου Μελά και υποστηρίχθηκε από τη Διεύθυνση Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, με την αριθμό 143.4/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου στις 17/10/2018, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ για το έτος 2018», Άξονας Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2017».

Την τελετή των εγκαινίων διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού και θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας για προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού covid-19.

Συμμετέχουν οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι: Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ευκαρπίας ΟΥΣΑΚ, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Ευκαρπίας ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, Ένωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ν. Ευκαρπίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοκήπων Ευκαρπίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ