Θεσσαλονίκη: 85 χρόνια από τον Μάη του 1936 – Κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: 85 χρόνια από τον Μάη του 1936 – Κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ (VIDEO)

Κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των καπνεργατών που έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο του 1936.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Με σηκωμένες γροθιές και φωνάζοντας “αθάνατοι” πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη η κατάθεση στεφάνων από εργατικά σωματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων από τα γεγονότα του 1936 και από τον θάνατο 12 ανθρώπων στις απεργιακές κινητοποιήσεις των καπνεργατών που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη.

Φορείς και εργατικά σωματεία, συγκεντρωθήκαν αρχικά στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Καπνεργάτη, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.

Όπως τονίζουν για τη σημερινή ημέρα, η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ο ηρωικός ξεσηκωμός των εργατών το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες σήμερα, αποτελούν ένα τεράστιο ιστορικό δίδαγμα για το παρόν και το μέλλον του επαναστατικού κινήματος.

“Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ τιμούν τη μέρα σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τη μνήμη των νεκρών της τάξης μας το ΜΑΗ του ’36 στη Θεσσαλονίκη.

Τις μέρες που συμβολίζουν ότι το εργατικό κίνημα έχει τον τρόπο, έχει τη δύναμη να συντρίψει το φασισμό και όσους τον εκτρέφουν και τον στηρίζουν, τις μέρες που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να χαράξει το εργατικό κίνημα για να οδηγηθεί σε κατακτήσεις”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ