Θεσσαλονίκη: Ανεβάζει στροφές η αγορά ακινήτων

Θεσσαλονίκη: Ανεβάζει στροφές η αγορά ακινήτων

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η Θεσσαλονίκη έχει αναπτύξει μία αξιόλογη δυναμική με την είσοδο μεγάλων ονομάτων και την εξέλιξη σημαντικών επενδύσεων.

Μετά τις πολύ σημαντικές πραγματοποιηθείσες ή τις ευρισκόμενες σε εξέλιξη επενδύσεις στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα  χρόνια  (Αεροδρομίου Μακεδονία, Pfizer Digital hub, Cisco, ThessINTEC ), δείχνει ότι ακολουθούν κι άλλες σημαντικές κινήσεις στην αγορά ακινήτων της πόλης.

Οι κινήσεις αυτές αφορούν σε νέες επενδύσεις που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αξιολόγησης και κλεισίματος συμφωνιών, επιβεβαιώνοντας τις αισιόδοξες φωνές που πιστεύουν ότι η μετά Covid εποχή θα φέρει πραγματική ανάπτυξη με γρήγορους ρυθμούς.

Όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr  ο κ. Δημήτρης Τζιβράς, γενικός διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης της ΑΤΡΙΑ Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, μέλους του παγκόσμιου δικτύου συνεργατών της CBRE,  διαφαίνονται θετικές εξελίξεις, αναφορικά στο  κλείσιμο σημαντικών συμφωνιών σε projects logistics, γραφείων, αλλά ακόμη και retail.

Ο κ. Τζιβράς ανέφερε μάλιστα ως πρόσφατο παράδειγμα, την πρόθεση ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου και προβεβλημένου mass retailer, ο οποίος βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για αυτόνομο ακίνητο big box μεγάλης επιφάνειας και προβολής στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία του πολυεθνικού retailer στην Ελληνική αγορά μέσα από ένα υβριδικό μοντέλο φυσικής και ηλεκτρονικής πώλησης. Δείχνει λοιπόν, ότι η πόλη και η ευρύτερη περιοχή εξακολουθούν να αποτελούν βασική επιλογή για την είσοδο μεγάλων εταιριών στην Ελλάδα κι αυτό έχει τη δική του σημαίνουσα βαρύτητα.

«Βέβαια τo ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται σε ένα εξίσου σημαντικό κανάλι πωλήσεων για τους retailers, με πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο 2020. Φαίνεται να είμαστε όμως ακόμη μακριά από την εξάλειψη της παρουσίας των πολυκαταστημάτων με φυσική παρουσία. Άλλωστε αυτό αποτύπωσε και η πιο επιτυχημένη παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει πλέον αναπτύξει τέσσερα διαφορετικά μοντέλα φυσικού καταστήματος», τόνισε ο κ. Τζιβράς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ