Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά μικρόφωνα στα προσφυγόπουλα σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΑΡΣΙΣ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά μικρόφωνα στα προσφυγόπουλα σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΑΡΣΙΣ

«Μια ώρα χαράς εδώ στη Γη» βιώνουν προσφυγόπουλα τα οποία συμμετέχουν σε εκπομπή, μ’ αυτό τον τίτλο, του εκπαιδευτικού εργαστηρίου διαδικτυακού ραδιοφώνου (Web Radio Workshop) της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Συγκεκριμένα, στις εκπομπές που υλοποιούνται με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού της ΑΡΣΙΣ Θοδωρή Χυτήρη, ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομές της οργάνωσης, έχουν την ευκαιρία να μάθουν να ερευνούν, να συνεργάζονται και να εκφωνούν ραδιοφωνικά κείμενα.

«Αρχικά, όπως είναι λογικό, έχουν άγχος μπροστά στα μικρόφωνα, με λίγη εξάσκηση όμως κατά κανόνα χαλαρώνουν. Συμμετέχουν στη διαμόρφωση των κειμένων, ετοιμάζουν αφιερώματα σε χώρες, σε γιορτές, σε ήθη και έθιμα. Τα παιδιά διασκεδάζουν, μαθαίνουν, ανταλλάσουν πληροφορίες για τους πολιτισμούς τους και μπαίνουν σε διαδικασία έρευνας, γύρω από την μουσική και το εκάστοτε θέμα που επιλέγουν», τονίζει ο Θοδωρής Χυτήρης, σε ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ.

Οι ραδιοφωνικές εκπομπές ξεκίνησαν με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης όταν λειτουργούσαν σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ οι Ασφαλείς Ζώνες (Safe Zones) για ασυνόδευτους ανήλικους. Η πρώτη εκπομπή «βγήκε στον (διαδικτυακό) αέρα» τον Μάρτιο του 2021, ενώ, αν και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, η παραγωγή εκπομπών συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε εθελοντική βάση.

Στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του ραδιοφώνου ξεχώρισαν οι εκπομπές κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκαν αφιερώματα, μεταξύ άλλων, στη χώρα της Σομαλίας, στη μουσική του Πακιστάν, στο Ραμαζάνι, στον Σύρο ποιητή Νιζάρ Καμπανί με αφορμή την ημέρα της γυναίκας και την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top