Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή σήμερα η αγορά – Ουρές έξω από εμπορικές αλυσίδες (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή σήμερα η αγορά – Ουρές έξω από εμπορικές αλυσίδες (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ουρές σχηματίζονται έξω από μεγάλες αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη από καταναλωτές που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την Κυριακάτικη λειτουργία και να κάνουν τις αγορές τους.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες του GRTimes.gr, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κόσμου είναι για είδη ένδυσης και υπόδησης, αλλά και γυναικείας περιποίησης – ομορφιάς. Δε λείπουν και αυτοί που διάλεξαν να πάρουν έναν καφέ στο χέρι και να… “χαζέψουν” βιτρίνες κάνοντας τη βόλτα τους σε εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Μπορεί η εικόνα επί της οδού Τσιμισκή να είναι ενθαρρυντική με τις μεγάλες επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν αρκετούς καταναλωτές που αναμένουν τη σειρά τους για να εξυπηρετηθούν, όμως διαφορετική είναι η κατάσταση στα μικρότερα καταστήματα τα οποία προσελκύουν λιγότερους πελάτες.

Σημειώνεται ότι κάποιες επιχειρήσεις επέλεξαν να μη λειτουργήσουν σήμερα.

Θυμίζουμε ότι, τη δυνατότητα να λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή 16 και την Κυριακή 23 Μαΐου έχουν τα καταστήματα σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που ισχύουν έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00.

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων, ενώ το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30- με εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους τις επόμενες δύο Κυριακές. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ