Θεσσαλονίκη: Απελευθέρωση ωραρίου και πελάτες σε εσωτερικούς χώρους ζητά η εστίαση

Θεσσαλονίκη: Απελευθέρωση ωραρίου και πελάτες σε εσωτερικούς χώρους ζητά η εστίαση

Απελευθέρωση ωραρίου και να επιτρέπονται πελάτες στους εσωτερικούς χώρους, ζητούν οι άνθρωποι της εστίασης, έτσι ώστε ο κλάδος να μπορέσει να κάνει ουσιαστική επανεκκίνηση, μετά από τόσους μήνες “λουκέτου”.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Μπορεί το “πράσινο φως” που δόθηκε για τη λειτουργία της μουσικής στην εστίαση από το περασμένο Σάββατο να είναι για τους επιχειρηματίες ένα θετικό μέτρο αλλά και ένα σημαντικό βήμα “προς την επιστροφή στην κανονικότατα”, όμως θα πρέπει άμεσα να η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ούτως ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου, τονίζει στο GRTimes.gr, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ψητοπωλών, Καφέ – Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

“Με χαρά να μπούμε στην κανονικότατα”, αναφέρει σχετικά με την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, τονίζοντας όμως στη συνέχεια, πως αυτό δεν είναι αρκετό. “Είναι μια αρχή αλλά θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι εσωτερικοί χώροι και να υπάρξει απελευθέρωση ωραρίου έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και τα μπαράκια τα οποία είναι εδώ και έναν χρόνο κλειστά και να μπούμε σε πλήρη κανονικότατα”, επισημαίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη, πάνω από το 10% των μπαρ που λειτουργούν μετά τις 11 το βράδυ δεν έχουν καθόλου εξωτερικό χώρο, άρα εκ των πραγμάτων δε μπορούν να δουλέψουν.

Μπορεί η μουσική στην εστίαση να έχει επανέλθει από το Σάββατο, όμως ο άστατος καιρός και οι βροχοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με τη λειτουργία των καταστημάτων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει ουσιαστική διαφορά στον τζίρο των επιχειρήσεων και στην αύξηση των πελατών που εξυπηρετούν. Σημειώνεται, ωστόσο, πως δεν έλειψαν οι περιπτώσεις που παρατηρήθηκε συνωστισμός αλλά και δεκάδες όρθιοι πελάτες σε κατάστημα, όπως στα “Λαδάδικα”, με την ΕΛΑΣ να επιβάλει πρόστιμα σε δύο περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01.30 που έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης, αυξάνει τα υπαίθρια πάρτι στα οποία δεν τηρούνται ούτε οι βασικοί κανόνες κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top