Θεσσαλονίκη: Από τις 6/3 το ‘Mykonos’ σαλπάρει για το Βόρειο Αιγαίο

Θεσσαλονίκη: Από τις 6/3 το ‘Mykonos’ σαλπάρει για το Βόρειο Αιγαίο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Από το Σάββατο 6 Μαρτίου και μετά έξι ολόκληρα χρόνια, η Θεσσαλονίκη συνδέεται ξανά ακτοπλοϊκά με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως πληροφορήθηκε το GRTimes.gr, το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο ‘Nissos Mykonos’ της Hellenic Seaways, θα συνδέει μία φορά την εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη με Λήμνο, Μυτιλήνη- Χίο και Σάμο, μετά την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη γραμμή, στις επιδοτούμενες άγονες.

Το ‘Νissos Mykonos’ θα καταπλέει κάθε Σάββατο, στις 6μ.μ. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα αναχωρεί στις 9 μ.μ. για τα τέσσερα αυτά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη γραμμή, λειτουργούσε ως το 2014, στη διάρκεια όλου του χρόνου. Από τότε, η Θεσσαλονίκη έμεινε αποκομμένη από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ τα νησιά αυτά ως τώρα συνδέονται με τη βόρεια ηπειρωτική χώρα, μόνο με το λιμάνι της Καβάλας.

Η σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αναμένεται να ενισχύσει την τουριστική κίνηση προς τα νησιά, σε μία χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός θα αναζητήσει «τονωτικές ενώσεις» στις εσωτερικές μετακινήσεις.

Θεσσαλονίκη: Ακτοπλοϊκή σύνδεση τον χειμώνα, αποκομμένη το καλοκαίρι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ