Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται τα σπιτάκια από την πλ. Δικαστηρίων-Δεν μετατρέπεται σε αποκριάτικο χωριό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται τα σπιτάκια από την πλ. Δικαστηρίων-Δεν μετατρέπεται σε αποκριάτικο χωριό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Ξεκίνησε η απομάκρυνση και των Χριστουγεννιάτικων σπιτιών από συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης από την πλατεία Δικαστηρίων, σημαίνοντας με αυτό τον τρόπο τη μη μετατροπή τους σε αποκριάτικο χωριό – όπως πήγε να πραγματοποιηθεί το 2020 – από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Από σήμερα, Τρίτη (10/1) άρχισαν οι διαδικασίες απομάκρυνσης των ξύλινων σπιτιών από την πλατεία Δικαστηρίων, των ελάτων, αλλά και του μίνι Λούνα Παρκ που είχε στηθεί πίσω από το άγαλμα του Ε. Βενιζέλου, ενώ από χθες (9/1) συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες αποσύνδεσης του ηλεκτροφωτισμού από τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr με την απομάκρυνση των εν λόγω σπιτιών, δεν θα δημιουργηθεί αποκριάτικο χωριό, όπως αυτό που προορίζονταν να γίνει το 2020 από τον δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο τελικώς είχε ακυρωθεί την τελευταία στιγμή λόγω γραφειοκρατίας.

«Το κόστος για να απομακρυνθούν, αποψιλωθούν και μεταφερθούν τα σπιτάκια είναι τεράστιο, λόγο του υψηλού κόστους που χρεώνουν τα logistics, οπότε φέτος δεν θα λάβει χώρα κάποια τέτοια ενέργεια, όπως του 2020 που είχε μετατραπεί το χωριό από χριστουγεννιάτικο σε αποκριάτικο. Επίσης, για να τα τοποθετήσουμε στη θέση τους εκτός των παραπάνω εξόδων, θα πρέπει πάλι να συμφωνήσουμε με εταιρεία security για την φύλαξη αυτών, κάτι που ανεβάζει κι άλλο το κόστος τους» τόνισε στέλεχος του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η απομάκρυνση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Κοσμοσυρροή» και σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εστίαση: Χριστούγεννα με γεμάτα τραπέζια στη Θεσσαλονίκη-Όποιος προλάβει… πρόλαβε για την Πρωτοχρονιά

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 28% στα έσοδα εστίασης και καταλυμάτων τον Οκτώβριο

Θεσσαλονίκη: Η αποχή της πανδημίας δείχνει να νικά την ενεργειακή κρίση-Η νύχτα-μέρα σε «γωνιές» του κέντρου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εστίαση: Ως και 60% η μείωση του τζίρου (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top