Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν δύο ναυτικοί για θαλάσσια ρύπανση

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν δύο ναυτικοί για θαλάσσια ρύπανση

Ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης όταν διαπιστώθηκε διαρροή στερεών καυσίμων από το σύστημα φιλτραρίσματος που διαθέτει το πλοίο τους.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο Ινδοί ναυτικοί για τη θαλάσσια ρύπανση, έκτασης 300 τ.μ. που προκάλεσε το πλοίο τους, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψαν ευθύνες, ούτε εκ προθέσεως , ούτε εξ αμελείας, για τους δύο κατηγορούμενους.

Ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, όταν διαπιστώθηκε διαρροή στερεών καυσίμων από το σύστημα φιλτραρίσματος που διαθέτει το εμπορικό πλοίο, στις 2 Ιανουαρίου. Οι δύο κατηγορούμενοι για ρύπανση θαλάσσιου περιβάλλοντος, κατά τις απολογίες τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν αντιλήφθηκαν τη διαρροή.

«Δεν φαινόταν από το πλοίο αλλιώς θα το είχαν σταματήσει. Δεν γνώριζαν την αιτία της ρύπανσης και είπαν ότι δεν είχαν ενδείξεις. Ήταν ατυχηματικό γεγονός, δεν προκλήθηκε από κακή διαχείριση. Δεν είχαν δόλο. Το πλοίο είχε περάσει από ετήσια επιθεώρηση και είχε πιστοποιητικά. Η ρύπανση ήταν ελέγξιμη και σε 24 ώρες καθάρισε» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος ο οποίος πραγματοποίηση την έρευνα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ