Θεσσαλονίκη: Αυτοψία Ζέρβα σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία Ζέρβα σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αυτοψία σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Μάκη Κυριζίδη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η επιθεώρηση ξεκίνησε από τα έργα που εξελίσσονται για την κατασκευή νηπιαγωγείου στην οδό Λαχανά 13, με δεύτερο σταθμό να αποτελεί το πάρκο στη συμβολή της Μπότσαρη με την Ηλέκτρας, το οποίο αναβαθμίζεται με παρεμβάσεις ανάπλασης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων επισκέφθηκαν το διατηρητέο σχολείο της οδού Κριεζώτου, το οποίο από καθίσταται ενώ τελευταίος σταθμός ήταν το οικόπεδο της οδού Καπετάν Άγρα 49, όπου ανεγείρεται ένα καινούριο νηπιαγωγείο.

Όπως δηλώσεις ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σήμερα έγινε μια αυτοψία στα σημαντικά έργα τα οποία γίνονται αυτή τη στιγμή στο δήμο και αφορούν δύο νηπιαγωγεία, Γυμνάσιο, Λύκειο, όπως επίσης και ένα πάρκο στην Μπότσαρη και Ηλέκτρας.

“Τα έργα αυτά συνεχίζονται, ο δήμος δεν σταματά, πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος από ΕΣΠΑ και από πράσινα ταμεία, πράγμα που σημαίνει ότι γίνονται χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου.

Τα έργα σε ότι αφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και τη σχολική στέγη προχωρούν ούτως ώστε από τον επόμενο χρόνο να έχουμε τη δυνατότητα και για σχολεία αλλά και για περισσότερο και καλύτερο ελεύθερο χώρο”, δήλωσε.

Όπως είπε στη συνέχεια, αλλά” Το Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο κτήριο θα λειτουργεί (Καπετάν Αργά), θα υποδεχθεί μαθητές, το πάρκο Ηλέκτρας μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί, το νηπιαγωγείο στη Λαχανά βρίσκεται σε πιο πρώιμο στάδιο, αλλά το κτήριο του 5ου Γυμνασίου είναι ένα δύσκολο έργο και πιστεύω το 2022 να χτυπήσει ξανά το κουδούνι. Με βάση το χρονοδιάγραμμα του έργου έχει 18 μήνες και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι θα αξιοποιήσουμε τις ίδιες αίθουσες, τα ίδια δάπεδα, τις μαρμάρινες σκάλες, τα κάγκελα όλα αυτά τα οποία φέρνουν τόσες ωραίες μνήμες στους πολίτες της Θεσσαλονίκης”, εξήγησε ο κ. Ζέρβας. Όπως έκανε γνωστό, έχει γίνει μια σημαντική χορηγία από έναν απόφοιτο του 5ου Γυμνασίου, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα βοηθήσει την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης,” πιστεύουμε ότι έχουμε έχουμε υλοποίηση και προγραμματίσει ένα συνολικό σχέδιο για την σχολική στέγη και αυτό θα μας φέρει σε μια διετία – τριετία σε έναν οργασμό νέων σχολικών κτηρίων στον δήμο Θεσσαλονίκης “.

“Από εκεί και πέρα είναι και άλλα έργα που τρέχουμε όπως είναι η οδός Μπότσαρη με Ηλέκτρας που επισκεφθήκαμε, η ανάπλαση του Καπανίου η οποία ευελπιστούμε να δημοπρατήσουμε μέσα στον επόμενο μήνα, η ανάπλαση της Δημ. Γούναρη την οποία ευελπιστούμε και αυτή να δημοπρατήσουμε μέσα στο επόμενο δίμηνο και όλες τις παρεμβάσεις τις οποίες έχει εξαγγέλλει προεκλογικά ο δήμαρχος αλλά και όσες έχουμε εντάξει μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2021”, τόνισε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top