Θεσσαλονίκη: Δεν άναψε ακόμη το “πορτοκαλί” για τον ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Δεν άναψε ακόμη το “πορτοκαλί” για τον ΟΑΣΘ

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Θα μπει ή δεν θα μπει η Θεσσαλονίκη στο «πορτοκαλί» και στο Επίπεδο ‘3’ Αυξημένης Επιτήρησης και τι θα συνεπάγεται αυτό για τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού;

Mέχρι και αυτή τη στιγμή, όλοι περιμένουν τυχόν  σχετική ανακοίνωση του υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απογευματινής τακτικής ενημέρωσης, αλλά ως και αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει η όποια ενημέρωση προς τον ΟΑΣΘ, ο οποίος φροντίζει για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, που ισχύουν ως τώρα.

Συγκεκριμένα όπως και είπε στο GRTimes.gr o γενικός διευθυντής κ. Γιάννης Ρεντζεπέρης, στα αστικά λεωφορεία η πληρότητα πρέπει να είναι στο 65%- κάτι που τηρείται γενικότερα με τις υπερβάσεις να παρατηρούνται στις ώρες αιχμής – διαχωρισμός του οδηγού από τους επιβάτες, χρήση μασκών, αντισηπτικά για το κοινό και απολυμάνσεις των οχημάτων.

Όπως τονίσθηκε, για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων υπεύθυνη είναι η Αστυνομία ενώ οι οδηγοί του ΟΑΣΘ έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο συστάσεις προς τους επιβάτες εάν διαπιστώνουν ότι π.χ. δεν φορούν μάσκα.

Πάντως με βάση τα μέτρα που προβλέπονται ανάλογα με το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid-19, σε περίπτωση που η Θεσσαλονίκη «ανεβεί» Επίπεδο και περάσει στην αυξημένη επιτήρηση, η πληρότητα στα λεωφορεία θα πρέπει να μειωθεί στο 50%, κάτι που θα εντείνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Για τον ΟΑΣΘ και για τα νέα λεωφορεία που έχει παραγγείλει ο δήμος Θεσσαλονίκης μίλησε, μεταξύ άλλων, το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας (δείτε εδώ) σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας πως η Θεσσαλονίκη είναι μια ανάσα από το… πορτοκαλί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ