Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων και ΕΠΑΣ στο ΥΜΑΘ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων και ΕΠΑΣ στο ΥΜΑΘ

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησαν στο ΥΜΑΘ, εργαζόμενοι  σήμερα το μεσημέρι.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο ΥΜΑΘ για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι καταργεί το 8ωρο.

Με πανό “Όχι στην 13ωρη δουλεία” οι διαδηλωτές από τα Εργατικά Σωματεία Ελλάδος και από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης -Πιερίας- Χαλκιδικής  (ΣΕΤΕΠΕ), τάχθηκαν κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, φωνάζοντας συνθήματα.

Αντιπρόσωποι των διαδηλωτών επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους για την απόσυρση του νομοσχεδίου, κατάργηση όλων των «αντεργατικών νόμων» διευθέτησης του χρόνου εργασίας (και της προηγούμενης κυβέρνησης για τους γιατρούς των νοσοκομείων και του προσωρινού «μίνι»-εργασιακού, λόγω της πανδημίας) αλλά και των νόμων «που περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις».

Την ίδια στιγμή, στο ΥΜΑΘ διαδήλωναν και σπουδαστές των ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ, λέγοντας “όχι” στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, έπειτα από πορεία που πραγματοποίησαν από το άγαλμα Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία, ζητώντας κατάργηση του “νόμου Κεραμέως”.

Η αστυνομία επιτηρούσε διακριτικά τη διαδήλωση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ