Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για τις σχολικές εκδρομές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για τις σχολικές εκδρομές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν γονείς μαθητών από σχολεία της περιφέρειας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν για τις σχολικές εκδρομές των παιδιών τους.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου, σε περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εκδρομές, η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει με voucher 18μηνης διάρκειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχολικές εκδρομές: Οργισμένοι οι γονείς

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους γονείς που τα έδωσαν από το υστέρημά τους με τη μορφή που δόθηκαν, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Γ’ Λυκείου που δε θα συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά σε εκδρομές. Άλλωστε, όπως είπε, δεδομένου ότι οι εκδρομές γίνονται με μειοδοτικό διαγωνισμό, δεν είναι βέβαιο ότι ο μειοδότης θα είναι το ίδιο τουριστικό πρακτορείο με φέτος.

Ο κ. Κοκονάς ανέφερε ότι κάθε γονιός έδωσε από 250 έως και 600 ευρώ για εκδρομές στο εξωτερικό, ενώ αρκετοί από αυτούς βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, όντας σε αναστολή εργασίας.

«Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας», είπε και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 20ού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Ορσαλία Συντελή, ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο ακυρώθηκαν δύο εκδρομές, μία στην Κέρκυρα και μία στα Ιωάννινα. «Έστειλα επιστολή στα δύο πρακτορεία να φερθούν αυτοί αλληλέγγυα και να επιστρέψουν σε φτωχούς ανθρώπους χρήματα που τους είναι απολύτως αναγκαία», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η απάντηση που έλαβε ήταν στυγνή, ότι δηλαδή θα εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνει η ΠΝΠ.

Οι γονείς συναντήθηκαν και με τον περιφερειακό διευθυντή, Αλέξανδρο Κόπτση, στον οποίο παρέθεσαν το πρόβλημα. Ο κ. Κόπτσης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το ζήτημα στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς η διεύθυνση δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά θα δοθεί λύση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ