Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα υγειονομικοί για τις αναστολές εργασίας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Οι υγειονομικοί ζητούν λήξη των αναστολών εργασίας, λένε “όχι” στις απολύσεις και ζητούν μαζικές προσλήψεις. Σήμερα πραγματοποιείται πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00.

Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν το Σωματείο Εργαζομένων Ιπποκρατείου, το Συντονιστικό Νοσοκομείων, εργαζόμενοι του ΨΝΘ, το σωματείο εργαζομένων Κιλκίς, το Σωματείο Εργαζομένων Θεαγενείου, αλλά και η Ταξική Πορεία και το ΜΛ- ΚΚΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κούτρας δήλωσε τα εξής:

“Σήμερα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας έπειτα από το πολύ επιτυχημένο διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ όπου οι υγειονομικοί έδειξαν την οργή τους για τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας. Συνεχίζουμε για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αναστολές, αυτό το άδικο μέτρο που διαλύει τη δημόσια υγεία, να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι”.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης δήλωσε τα εξής:

“Σήμερα είναι προγραμματισμένη πανελλαδική κινητοποίηση μπροστά στις ΥΠΕ και στην Αθήνα μπροστά στο υπουργείο, ενάντια σε όλα αυτά που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, το τομέας της υγείας ήταν σαν να μην υπήρχε.

Στα ζητήματα που αφορούν συναδέλφους σε αναστολή, που τους “έχουν στείλει στη Σπιναλόγκα”, άνθρωποι με τρεις και τέσσερις χιλιάδες αντισώματα, τους βγάλαν εκτός συστήματος για να φέρουν “ενοικιαζόμενους”, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση “οραματίζεται ένα νέο ΕΣΥ για αυτούς που δεν θα έχουν”, αναφερόμενος στην χθεσινή Δήλωση του Θάνου Πλεύρη”, ανέφερε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top