Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών – «Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών – «Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε η μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί υγειονομικοί οι οποίοι αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την απομάκρυνση από την 1 Σεπτεμβρίου όσων δεν το κάνουν.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκη και σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας, οι οποίοι έφτασαν από διάφορες πόλεις, όπως το Κιλκίς, με λεωφορεία.

Όπως τόνισαν οι υγειονομικοί οι οποίοι αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η κυβέρνηση παραβιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για τις ιατρικές πράξεις που θα υποβληθεί, επισημαίνοντας, επίσης, ότι δεν έχει γίνει τίποτα για να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Σημείωσαν δε, πως χιλιάδες εργαζόμενοι σε νοσοκομεία όλης της Ελλάδας δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και να εμβολιαστούν, υπό την απειλή της απόλυσης».

«Είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας, ανέφερε το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, Ελένη Μπακιρλή, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πέτα το μπαλάκι στον ατομικότητα χωρίς να κάνει τίποτα για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα υγείας.

Ότι τα εμβόλια είναι δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα χρησιμοποιεί ως μέσο διχόνοιας και επιβολής αντιλαϊκών μέτρων. «Το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά είναι αναφαίρετο», σημείωσε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Αξίζει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία. Όπως είπε, το Σάββατο 22 Μαΐου στις 14.15, πολιτικό πρόσωπο εισήλθε στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από τον διοικητή του νοσοκομείου και αφού πέρασε όλη τη διαδικασία, ήρθε η ώρα να εμβολιαστεί. Τότε, «ως εκ θαύματος, οι» άχρηστοι» νοσηλευτές που έχουν εμβολιάσει μόνο μερικές χιλιάδες κόσμου, ο διοικητής του νοσοκομείου πήρε τη σύριγγα από τα χέρια της νοσηλεύτριας και της είπε ‘άφησε το θα το κάνω εγώ στο γραφείο μου'».

Ο κ. Κοροξενός ανέφερε στη συνέχεια πως» αν είναι έτσι να το κάνουμε και εμείς το εμβόλιο με αυτόν τον τρόπο», σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν οι υγειονομικοί να πάρουν ψευτιά πιστοποιητικά «όπως κατά κόρον υπάρχουν στην Αθήνα και τα πουλάνε».

Δείτε το βίντεο με τη σχετική καταγγελία του κ. Κοροξενού:

Τέλος, σημειώνεται ότι προς στιγμήν υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση όταν θέλησε να πάρει τον λόγο ο ψυχίατρος Γιώργο Σίρπη, από το Ιπποκράτειο. Ο ίδιος ανέφερε, αφού έκανε κάλεσμα για συλλαλητήριο την ερχόμενη Κυριακή, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ότι είναι μέλος πανελλήνιας ένωσης εργαζομένων με 4.500 μέλη, ωστόσο, εκπρόσωποι σωματείων αντέδρασαν λέγοντας του πως δεν εκπροσωπεί κανέναν.

Τα πράγματα γρήγορα ηρέμησαν και δεν υπήρξε περαιτέρω ένταση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top