Θεσσαλονίκη: Δημοτικό πάρκινγκ και πάλι η Πλατεία Ελευθερίας – 150 νέες θέσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Δημοτικό πάρκινγκ και πάλι η Πλατεία Ελευθερίας – 150 νέες θέσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ως δημοτικό πάρκινγκ θα δοθεί προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, η πλατεία Ελευθερίας το επόμενο διάστημα, μέχρι να λάβουν τέλος οι μελέτες για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης και την επιφανειακή ανάπλαση.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

«Οι λαμαρίνες θα φύγουν σε δέκα μέρες περίπου, αλλά εάν βοηθήσει ο καιρός μπορεί και πιο άμεσα. Υπολογίζουμε πριν από τα Χριστούγεννα το υπαίθριο πάρκινγκ να είναι έτοιμο για τους πολίτες», τονίζει στο GRTimes.gr o αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη δημιουργούνται 150 νέες θέσεις για τους πολίτες του κέντρου, όπου σε καθημερινή βάση θα εξυπηρετούνται περισσότερα από 600 αυτοκίνητα. Το δημοτικό πάρκινγκ θα λειτουργεί με χρέωση βάσει του συστήματος THESi, ενώ με τη δημιουργία των νέων θέσεων, κάτοικοι του κέντρου θα βρίσκουν να παρκάρουν με μεγαλύτερη άνεση τα αυτοκίνητά τους. «Στόχος είναι να αποσυμφορείται το κέντρο, όπως η διάνοιξη της οδού Βενιζέλου σήμερα. Προσπαθούμε να δίνουμε “ενέσεις”, έστω και προσωρινές».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρει στο GRTimes.gr ότι μέσα στο 2022 υπολογίζεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί μελέτες για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ, αλλά και η ανάπλαση που θα γίνει στην επιφάνεια. Επιπλέον, έχει ανατεθεί ήδη η οικονομοτεχνική μελέτη, διότι το έργο θα τρέξει μέσω ΣΔΙΤ. «Είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κατασκευάσει ένα έργο 10-15 εκατομμυρίων με αυτή τη διαδικασία. Έχουμε ήδη αναθέσει – με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό – σε ειδικούς μελετητές τον υπόγειο χώρο και την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν αναλάβει παρόμοια έργα. Ωστόσο, μέχρι τότε αποδίδουμε τον χώρο ως υπαίθριο – δημοτικό πάρκινγκ βγάζοντας τις λαμαρίνες από το σημείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ στον Εύοσμο (VIDEO)

Ζέρβας για Τεχνικό Πρόγραμμα 2022: Εξαιρετικά φιλόδοξο και ρεαλιστικό – Προϋπολογισμός “ρεκόρ”

Κ. Ζέρβας: Προχωράει ο σχεδιασμός για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας

Πλατεία Ελευθερίας: Εγκαταστάθηκε ανάδοχος για την αρχαιολογική ανασκαφή

Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επεισκέφθηκε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Ο Οδ. Κόλλιας για το βιβλίο του «Το 1821 και το επιχειρείν» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση για το πρόγραμμα Interreg Europe από την ΠΚΜ

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Γκύζη (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top