Θεσσαλονίκη: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με πρωτοβουλία της ΔΗΜΤΟ Α’ Διαμερίσματος της ΝΔ

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με πρωτοβουλία της ΔΗΜΤΟ Α’ Διαμερίσματος της ΝΔ

Πενθήμερο δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων διοργανώνει για τρίτη χρονιά η ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας της Α’ Θεσσαλονίκης και η ΔΗΜΤΟ Α’ Διαμερίσματος.

Στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί εξεταστικά κέντρα, στα οποία πολίτες μπορούν να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για παθήσεις που αφορούν σε περισσότερες από 17 ειδικότητες κατόπιν ραντεβού.

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση του Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Δημοκρατίας (Δ.Ε.Ε.Π. Α΄ Θεσσαλονίκης) στα πλαίσια της Δράσης «Μάθε περισσότερα για την υγεία σου» 3ος κύκλος, θέλοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση και πρόληψη σε θέματα υγείας, απευθυνόμενη σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας αλλά και σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη αδιακρίτως και δίχως περιορισμούς, διοργανώνει για τρίτη φορά πενθήμερη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, με την παροχή Δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Στην προαναφερόμενη δράση έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς, περισσότεροι από 60 ιατροί της πόλης μας, Πανεπιστημιακοί, του ΕΣΥ και Ιδιώτες, διαφόρωνειδικοτήτων. (Αγγειοχειρουργοί, ακτινοδιαγνώστες, βιοπαθολόγοι, γαστρεντερολόγοι, γενικοί ιατροί, γναθοπροσωπικός χειρουργός, γυναικολόγοι, ενδοκρινολόγοι, καρδιολόγοι, θωρακοχειρουργοί, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, νεφρολόγοι, οδοντίατροι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, παιδίατροι, παθολόγοι, πνευμονολόγοι, συμβουλευτικής ιατρικής, χειρουργοί και Ω.Ρ.Λ.).

Επίσης θα παρέχονται δωρεάν επιπρόσθετες εξετάσεις όπως: Σπιρομέτρηση, αιματολογικές εξετάσεις και έλεγχος σακχάρου και χοληστερίνης. Ειδικές εξετάσεις: Υπερηχογράφημα Καρδιάς Κοιλίας Μαστών Ουροποιητικού συστήματος Triplex αγγείων.

Επιπλέον, θα γίνεται (επιτόπου από κινητή μονάδα του Ερυθρού Σταυρού) αιματολογικός έλεγχος σακχάρου και χοληστερίνης, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα συστήνεται ισχυρά η παραπομπή για εξειδικευμένο αιματολογικό έλεγχο σε νοσοκομεία της πόλη μας.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού παρουσίαση-επίδειξη παροχής α΄ βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Επίσης από το θωρακοχειρουργικό – ογκολογικό τμήμα του Α.Ν.Θ (Θεαγένειο) θα διενεργείται προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) για την ανίχνευση του καρκίνου του πνεύμονα

Η δράση ξεκίνησε τη Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αίθουσα Μανόλη Αναγνωστάκη(ισόγειο) και τις ώρες από 10:30 έως 20:30.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, από την λοίμωξη COVID-19.

Δηλώσεις Συμμετοχής Δευτέρα έως Παρασκευή Ώρες 10:30-13:00 και από 18:00-20:00 τηλ 2310250524 Κιν. 6972 686 378

Τη Δράση υποστηρίζουν Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ο Δήμος Θεσσαλονίκης Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ο Ερυθρός Σταυρός Νοσοκομείο Θεαγένειο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top