Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τα self test – Ξεκινά η διάθεσή τους – Βήμα βήμα η διαδικασία (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τα self test – Ξεκινά η διάθεσή τους – Βήμα βήμα η διαδικασία (VIDEO)

Τα πρώτα 110.000 γρήγορα τεστ αυτοδιάγνωσης έφτασαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν να διανέμονται στα φαρμακεία.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Το αργότερο έως αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή σε όλα τα φαρμακεία στις ποσοστώσεις που προβλέπονται, δηλαδή 75 ανά φαρμακείο.

Το GRTimes.gr βρέθηκε σε μια από τις δύο αποθήκες που διαθέτει ο ΣΥ.ΦΑ ο οποίος έχει αναλάβει και τον πλέον ενεργό ρόλο στη διανομή των self tests ξεκίνησε ήδη να διαχειρίζεται με ταχύτητα τα φορτία που θα φτάνουν από την Αθήνα. Αύριο, αναμένεται να φτάσει και η δεύτερη παρτίδα που που θα περιλαμβάνει άλλα 40.000 rapid – self test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΣΘ: 60.000 self tests έως αύριο στα φαρμακεία

Με βάση τον προγραμματισμό, η προτεραιότητα θα δοθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς τα self test αποτελούν βασικό εργαλείο για να λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία από τις 12 Απριλίου.

Τι περιέχει η συσκευασία – Πως θα τα κάνουν οι πολίτες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥ.ΦΑ. Σπύρος Νικολαΐδης παρουσίασε αναλυτικά στην κάμερα του GRTimes.gr το περιεχόμενο της συσκευασίας των τεστ αυτοδιάγνωσης και εξήγησε βήμα – βήμα το πως θα μπορούν να το κάνουν οι πολίτες.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο μαζί με τα τεστ που θα προμηθεύεται κάποιος από το φαρμακείο, θα λαμβάνει το φυλλάδιο με τις οδηγίες που θα γίνονται τα τεστ και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο της κυβέρνησης. Όλα έχουν σκοπό να δείξουν ακριβώς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάνεις για να κάνει σωστά το τεστ.

Σημειώνεται ότι, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η πλατφόρμα, στην οποία οι φαρμακοποιοί θα μπαίνουν για να αναζητούν με τον ΑΜΚΑ του πολίτη, αν αυτός δικαιούται να λάβει το τεστ και στη συνέχεια να τον καταχωρούν. Εάν η πλατφόρμα δεν ενεργοποιηθεί, δεν είναι δυνατή η διάθεση των self tests.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ