Θεσσαλονίκη: Εκπτώσεις και ανοιχτά καταστήματα έφεραν κόσμο στην αγορά (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Εκπτώσεις και ανοιχτά καταστήματα έφεραν κόσμο στην αγορά (ΦΩΤΟ)

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τους εμπορικούς συλλόγους, 11 το πρωί με 6 το απόγευμα, με πολύ κόσμο να συνδυάζει τα ψώνια του με την κυριακάτικη βόλτα του στο κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Από νωρίς στα μαγαζιά έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που ενημερώνουν τους καταναλωτές για εκπτώσεις έως και 60% σε διάφορα προϊόντα, με την κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης να είναι αρκετή μετά τις 11 το πρωί και τους εμπόρους να ευελπιστούν ότι σε ανάκαμψη κατά την χειμερινή περίοδο των εκπτώσεων.

Με “σύμμαχο” την ηλιόλουστη ημέρα, η προσέλευση είναι αυξημένη ειδικά στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ενώ διαφορετική είναι η εικόνα σε μικρότερα καταστήματα. Ο κόσμος επιλέγει κυρίως να επισκεφτεί και να αγοράσει είδη ένδυσης και υπόδησης, περιποίησης και ηλεκτρονικά προϊόντα, ενώ δεν έλειψαν και οι μικρές ουρές, με ελάχιστη αναμονή, έξω από επώνυμα καταστήματα, λόγω και των ελέγχων για τα πιστοποιητικά κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο τους τα καταστήματα τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Χατζηδάκης: «Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι στην πράξη πιο φιλεργατική από του ΣΥΡΙΖΑ»

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Χρήστος Σταϊκούρας

Κυρώσεις, κίνητρα και ιδιώτες διευθυντές, προβλέπει το νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ

Αλ. Τσίπρας: «Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top