Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση τον ιό HIV

Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση τον ιό HIV

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ευόσμου διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τον ιό HIV (ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας) και το σύνδρομο του AIDS (πρόληψη, προφύλαξη, θεραπεία).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Δεκέμβριου στον χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Νεκταρίου στις 11:00 το πρωί, με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Ιατρό του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, Νικόλαο Πρασσά και θα έχει ως στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης του HIV μέσω της έγκυρης πληροφόρησης.

Τα πρώτο περιστατικό AIDS στην Ελλάδα καταγράφηκε το 1981, ενώ σημαντική είναι η αύξηση νέων κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) πάνω από το 80% των οροθετικών είναι άντρες.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της HIV/AIDS λοίμωξης και οι συντονισμένες παρεμβάσεις ορθής ενημέρωσης του πληθυσμού κρίνονται απαραίτητες, καθώς αποτελούν τους πυλώνες της αντιμετώπισης της επιδημίας HIV/AIDS.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ