Θεσσαλονίκη: Εννέα “ιερά” ακίνητα προς πώληση-Το “διαμάντι” της Εθν. Αμύνης

Θεσσαλονίκη: Εννέα “ιερά” ακίνητα προς πώληση-Το “διαμάντι” της Εθν. Αμύνης

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ξανανοίγει η αγορά του real estate και τα μάτια των επενδυτών, μετά από χρόνια, πέφτουν και πάλι στο μεγάλο ακίνητο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη γωνία των οδών Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, ένα από τα εννέα «ιερά ακίνητα» που η Ε.Κ.Υ.Ο έχει βγάλει προς πώληση ή αξιοποίηση, στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί η πανδημία να προκάλεσε ένα μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, αλλά το συγκεκριμένο οικόπεδο, είναι από τα ελάχιστα μεγάλα, διαθέσιμα προς αξιοποίηση ακίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αφού μάλιστα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (835/12-6-2017) καθορίστηκαν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο μεγάλο και προνομιούχο ακίνητο, έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.

Έτσι, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, ξένοι επενδυτές που ήδη έχουν τοποθετηθεί στην Αθήνα, βλέπουν το συγκεκριμένο οικόπεδο, ενώ δεν είναι οι μόνοι. Άλλωστε με συντελεστή δόμησης 4,8 στο οικόπεδο των 1.350 τ.μ., που έχει χρήσεις Γενικής Κατοικίας, κτίζονται 6.500 τ.μ.

Στο ακίνητο λειτουργεί για χρόνια χώρος στάθμευσης, αλλά όπως το περιβάλλον στην πόλη αλλάζει, επόμενο είναι η Ε.Κ.Υ.Ο. να επιδιώξει την αξιοποίησή του καθώς βρίσκεται πέντε βήματα από το Λευκό Πύργο και την Παραλία, την Νότια Πύλη της ΔΕΘ αλλά και κοντά στον σταθμό «Συντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο στα επόμενα λίγα χρόνια θα λειτουργήσει.

Αλλά το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ένα από τα εννέα, στη Θεσσαλονίκη, που η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών έχει συμπεριλάβει στη διακήρυξη που δημοσίευσε και η οποία αφορά στην πώληση ή αξιοποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας της σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναρτήθηκε στις 9/3/2021 και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, της Παρασκευής 23 Απριλίου, οι επίδοξοι επενδυτές έχουν περιθώριο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική διατίθενται 12 ακίνητα, σε Βουλιαγμένη, Κηφισιά, Πατήσια, Μοσχάτο κ.αλ. Στη Θεσσαλονίκη τα περισσότερα από τα ακίνητα είναι αδόμητα ενώ κάποια από αυτά μας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν.

Ένα από αυτά, τα πολυσυζητημένα, έχει πρόσωπο στην λεωφόρο Μεγ. Αλεξάνδρου, γωνία με Χατζή. Άλλο οικόπεδο,  πολύ κεντρικό, στο οποίο για κάποια χρόνια λειτουργούσε σε προκάτ χώρους, σχολείο,  είναι γωνία Μανουσογιαννάκη με Εθνικής Αμύνης.

Επίσης, ακίνητα άρτια και οικοδομήσιμα, προσφέρονται για αξιοποίηση ή αγορά, στην Τούμπα, στην περιοχή του Θεαγενείου, στην Αγίου Δημητρίου. Ενδιαφέρον  παρουσιάζει και η δυνατότητα ενιαίας αξιοποίησης δύο ακινήτων, στην περιοχή της Μαρτίου. Το ένα είναι στην Βας. Όλγας 179, εκεί που βρίσκεται πρατήριο καυσίμων, ενώ ένα ακόμη οικόπεδο βρίσκεται στην παράλληλη οδό Αλ. Παπαδιαμάντη και στο αυτό ύψος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ