Θεσσαλονίκη: Επένδυση της οικ. Παπαγεωργίου σε ακίνητο – φιλέτο, στην Τσιμισκή

Θεσσαλονίκη: Επένδυση της οικ. Παπαγεωργίου σε ακίνητο – φιλέτο, στην Τσιμισκή

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ένα σημαντικό deal στην κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε, με την αγορά από την οικογένεια Παπαγεωργίου, των γνωστών Σιατιστινών επιχειρηματιών και ευεργετών, του ακινήτου που για σχεδόν 30 χρόνια στέγαζε, στην Τσιμισκή 75, το Φαρμακείο Δ. Ζωγράφου, ένα από τα Φαρμακεία Ζωγράφου που είναι και τα παλαιότερα εν λειτουργία στην πόλη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του GRTimes.gr, το συγκεκριμένο κατάστημα που βρίσκεται στο καλύτερο, πιο εμπορικό τμήμα της οδού Τσιμισκή, αγοράσθηκε από την ΤΕΚΤΩΝ ΑΚΕΔΑ, εταιρεία συμφερόντων της οικογενείας Παπαγεωργίου  με έδρα τη Σιάτιστα, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση ακινήτων.

Η επιχείρηση Φαρμακείο Δ. Ζωγράφου, μετά την πώληση του ακινήτου της Τσιμισκή, μετακομίζει σε νέες εγκαταστάσεις, πάλι στο κέντρο της πόλης, στην οδό Λασσάνη 3. Το φαρμακείο θα αρχίσει να λειτουργεί στον επόμενο ένα- ενάμισι μήνα, από τα αδέλφια  Γιώργο Ζωγράφο και Ολυμπία Ζωγράφου, 4ης γενιάς φαρμακοποιούς.

Το deal της Τσιμισκή

Το deal της Τσιμισκή ήταν σημαντικό και έκλεισε σε νούμερο με… έξι μηδενικά, καθώς το εν λόγω κατάστημα έχει μεγάλο ισόγειο, 240 τ.μ., υπόγειο λίγο μεγαλύτερο και υψηλό περί τα 260 τ.μ., αλλά και πατάρι περίπου 75 τ.μ. Με μία κουβέντα, αποτελεί ένα υψηλής αξίας επενδυτικό ακίνητο στον πιο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης και μάλιστα στο τμήμα του με την υψηλότερη ζήτηση  για εγκατάσταση, από μεγάλες λιανεμπορικές.

Σημειωτέον ότι οι τιμές πώλησης καταστημάτων στο “καλό κομμάτι” της Τσιμισκή, κυμαίνονται περί τις 20.000-25.000 ευρώ/τ.μ.

Η αγοραπωλησία όμως παρουσιάζει ενδιαφέρον και από άλλη άποψη, γιατί όπως σημειώθηκε τα Φαρμακεία Ζωγράφου είναι τα παλαιότερα σε λειτουργία στη Θεσσαλονίκη, καθώς το πρώτο φαρμακείο της οικογενείας ιδρύθηκε το 1891.

Φαρμακεία Ζωγράφου- ιστορία 130 χρόνων

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στον ιστότοπο zografospharmacy, «το πρώτο φαρμακείο Ζωγράφου ιδρύθηκε το 1891 με τη επωνυμία ‘Πύλη Βαρδαρίου’ από τον Κωνσταντίνο Ζωγράφο, ο οποίος απέκτησε πτυχίο Φαρμακευτικής το ίδιο έτος από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για το παλαιότερο σε λειτουργία φαρμακείο της Θεσσαλονίκης.

Το φαρμακείο αρχικά λειτούργησε επί της οδού Εγνατίας, αλλά μεταφέρθηκε στην οδό Μοναστηρίου μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917. Στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα, αποτέλεσε καταφύγιο για τους μακεδονομάχους.

Τον Κωνσταντίνο, διαδέχτηκε ο γιoς του Γεώργιος το 1937. Στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής που ακολούθησαν, το φαρμακείο καταστράφηκε ολοσχερώς από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς στις 21 Σεπτεμβρίου 1944, κατά την οπισθοχώρηση του γερμανικού στρατού. Επαναλειτούργησε το 1950 σε νέο κτίριο στην οδό Μοναστηρίου όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Το 1985, ο Γεώργιος Ζωγράφος παρέδωσε το φαρμακείο στα τέσσερα παιδιά του, Κωνσταντίνο, Δημήτριο, Αθανάσιο και Κλοτίλδη.

Τα τέσσερα αδέλφια ίδρυσαν το 1994 το δεύτερο φαρμακείο Ζωγράφου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Τσιμισκή».

Εν έτει 2022 λοιπόν, η ιστορία των Φαρμακείων Ζωγράφου συνεχίζεται, με μία μικρή μετατόπιση του φαρμακείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο νοτιότερα, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά το Φαρμακείο Κ. Ζωγράφου επί της Μοναστηρίου 29.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top