Θεσσαλονίκη – Επέτειος Γρηγορόπουλου: Γερανός της Τροχαίας σηκώνει ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη – Επέτειος Γρηγορόπουλου: Γερανός της Τροχαίας σηκώνει ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Τα αυτοκίνητα που παρά τη προειδοποιητική σήμανση και τις απαγορευτικές κορδέλες στάθμευσαν στους δρόμους όπου απαγορεύεται λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, απομακρύνει γερανός της Τροχαίας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Παράλληλα αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπως της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», ΔΙ.ΑΣ. και Άμεσης Δράσης έχουν αναπτυχθεί, όπως έγραψε από χθες το GRTimes.gr, τόσο γύρο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όσο και από το άγαλμα Βενιζέλου και από σημεία που είναι πιθανόν να υπάρξει συγκέντρωση ατόμων με πρόθεση να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία ή πορεία.

Την ίδια ώρα διενεργούνται έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Θυμίζουμε ότι με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19».

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top