Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση στην Χαλάστρα μόλυνε το περιβάλλον – Πετούσαν ανεξέλεγκτα στάχτη σε χωράφι (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση στην Χαλάστρα μόλυνε το περιβάλλον – Πετούσαν ανεξέλεγκτα στάχτη σε χωράφι (ΦΩΤΟ)

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 53 και 69 ετών που ενέχονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο πρώτος εξ’ αυτών, ως νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης, απέρριπτε ανεξέλεγκτα στάχτη, που προερχόταν από παραγωγική διαδικασία της, σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του δεύτερου που βρίσκεται στην περιοχή της Χαλάστρας και την οποία διατηρούσε παράνομα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι, σε προγενέστερο χρόνο, εκλυόταν πυκνός καπνός από την καπνοδόχο της επιχείρησης με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη αιθαλομίχλη και δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπρόσθετα, έπειτα από παραγγελία του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για διενέργεια περιβαλλοντικής επιθεώρησης ως προς τη δραστηριότητα της επιχείρησης, διαπιστώθηκαν παραβάσεις κατά την παραγωγική διαδικασία της που αφορούν στην διασπορά υγρών λυμάτων, στερεών αποβλήτων και αέριων ρύπων, κατά παράβαση της υφιστάμενης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.).

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του φυσικού, πολιτιστικού και πολεοδομικού περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα προκαλούταν κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη διασπορά της στάχτης και την εισπνοή της από τους κατοίκους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΟΥ: «Ισχυρή σύσταση» ενάντια σε δύο θεραπείες με αντισώματα κατά της Covid-19

Βόλος: Σε δίκη έξι μοναχοί για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό

Παγώνη: «Δεν θέλουμε έξαρση της γρίπης και κορωνοϊός να συνυπάρχουν» (VIDEO)

ΥΠΕΝ: Στην τελική ευθεία της οριστικοποίησης των μέτρων για ρεύμα-φυσικό αέριο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top